Συνταγή: Φτιάξε εύκολα και γρήγορα υγιεινές μπάρες δημητριακών

Σήμερα σας έχουμε μία εκπληκτική συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών, οι οποίες είναι υγιεινές και εγγυημένα θα σε κρατήσουν χορτάτο για μεγάλη διάρκεια.

Είναι ένα snack που θα το λατρέψεις γιατί είναι απίστευτα γευστικό και αρκετά θρεπτικό χωρίς να σου προσθέτει ”τσάμπα” θερμίδες.

Η καθημερινότητα συνήθως μας αποτρέπει από το να τρώμε υγιεινά και τις περισσότερες φορές ο χρόνος που έχουμε για να φάμε ένα κανονικό γεύμα είναι πολύ περιορισμένος.

Επομένως αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να κρατάμε πάντα στην τσάντα μας μια-δυο μπάρες δημητριακών που θα μας γεμίζουν ενέργεια και θα μας χαρίζουν μια μικρή γευστική απόλαυση.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να ετοιμάσουμε τις δικές μας σπιτικές μπάρες, στις οποίες θα έχουμε χρησιμοποιήσει αγνά υλικά που εμπιστευόμαστε;

Ετοίμασε σε ελάχιστο χρόνο μπάρες δημητριακών και βάλε στην ημέρα σου ένα υγιεινό snack με βιταμίνες με υπέροχη γεύση!

Υλικά για περίπου 10 τεμάχια :

– 1 ½ κούπα βρώμη

– ½ κούπα κινόα

– ¼ κούπα αποξηραμένα φρούτα ή κομματάκια κουβερτούρας (προαιρετικό)

– ½ κούπα αμύγδαλα ωμά ή καβουρδισμένα θρυμματισμένα

– 1 ώριμη μπανάνα

– 2μιση κ.σ. μέλι

– 2μιση κ.σ. φυστικοβούτυρο

– 2 κ.σ. κακάο

Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι τη μπανάνα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι , το φυστικοβούτυρο και το κακάο. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μέλι και το φυστικοβούτυρο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να δούμε το μείγμα μας να παίρνει ένα σοκολατένιο χρώμα. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια ενιαία μορφή.

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις το μείγμα μας ροδίσει ελαφρώς βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες μας. Μπορούμε επίσης να τις διατηρήσουμε και στο ψυγείο!

Καλή σας όρεξη!