Οι 8 πιο παράξενες δίαιτες των celebrities!

Είναι γνωστό πως στον κόσμο του Hollywood η πίεση που ασκείται στους celebrities να δείχνουν άψογοι είναι τεράστια!

Η επιθυμία για τέλειο σώμα και πρόσωπο και γενικά μιας αψεγάδιαστης εμφάνισης συνήθως τους οδηγεί σε ακραίες μεθόδους για χάσιμο βάρους. Οι δίαιτες για γρήγορη απώλεια κιλών όπως η κετογονική έχουν την τιμητική τους, ενώ δε λείπουν και οι εξαντλητικές ”δίαιτες αποτοξίνωσης”.

Το Beauty Magazine έψαξε και βρήκε τις 8 πιο παράξενες δίαιτες που έχουν ακολουθηθεί κατά καιρούς από celebrities και σου τις παρουσιάζει παρακάτω!

Beyonce

Η διάσημη τραγουδίστρια ακολουθεί ανά διαστήματα μια δίαιτα 22 ημερών, κατά την οποία καταναλώνει 1.400 θερμίδες ημερησίως. Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει επίσης ένα smoothie με λαχανικά και κουταλιές του γλυκού ζάχαρη.

”Είναι επικίνδυνο να ακολουθηθεί μία τέτοια δίαιτα από ένα μέσο άνθρωπο, χωρίς να έχει γύρω του μια ομάδα διατροφολόγων και γυμναστών όπως η Beyonce” τονίζει ο διατροφολόγος Daniel O’Shaughnessy.

Mariah Carey

”Είναι εξαιρετικά δύσκολο” αναφέρει η τραγουδίστρια ”Το μόνο που τρώω είναι Νορβηγικός σολομός και κάπαρη κάθε μέρα”. Παρόλο που η κατανάλωση πρωτεΐνης δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού, τρώγοντας μόνο σολομό σημαίνει πως δε λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που υπάρχουν στα λαχανικά, τα φρούτα και τα σιτηρά. Η συγκεκριμένη δίαιτα δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Chris Pratt

Ο ηθοποιός ακολουθεί μια δίαιτα 21 ημερών η οποία αποτελείται μόνο από φρούτα, λαχανικά και άζυμο ψωμί. Η συγκεκριμένη δίαιτα στηρίζεται στην αντίληψη πως το σώμα έχει ανάγκη για αποτοξίνωση και δε χρειάζεται να υπάρχει ειδική διατροφή για να επιτευχθεί. ”Δίαιτες που είναι άκρως περιοριστικές δεν έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα μείωσης βάρους και υπάρχει κίνδυνος να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία από τον οργανισμό” τονίζει το Υπουργείο Υγείας.

Jessica Alba

Η Jessica Alba, η Miranda Kerr αλλά και η Blake Lively πιστές στη δίαιτα αποτοξίνωσης με τη βοήθεια χυμών συνηθίζουν είτε να αντικαθιστούν τα γεύματα τους με κάποιο χυμό είτε ακόμη και να τα παραλείπουν τελείως. Η διάσημη διατροφολόγος Rachel Hartley αναφέρει:

”Το σώμα από μόνο του κάνει την αποτοξίνωση που χρειάζεται κάθε φορά που λειτουργεί το συκώτι μας, αναπνέουμε ή πηγαίνουμε στην τουαλέτα. Δε χρειάζεται κάποια ειδική δίαιτα για να επιτευχθεί αυτό”.

Christina Aguilera

Η αγαπημένη τραγουδίστρια ακολουθεί μία δίαιτα βασισμένη στο βιβλίο ”7-Day Color Diet”. Οι ακόλουθοι αυτής της δίαιτας καλούνται να τρώνε καθημερινά φαγητά που υπάγονται σε μία μόνο κατηγορία χρώματος, καταναλώνοντας τρόφιμα λευκά, κόκκινα, πράσινα, πορτοκαλί, μοβ και κίτρινα με αυτή τη συγκεκριμένη σειρά.

Το σκεπτικό, οργανώνοντας τα τρόφιμα σε κατηγορίες , είναι να μη χάνεται κανένα θρεπτικό συστατικό. Παρόλο που η κατανάλωση τροφών συγκεκριμένου χρώματος δεν είναι κάτι ανθυγιεινό, το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί αν τρώμε καθημερινά ”πολύχρωμα” γεύματα, πλούσια σε βιταμίνες.

Katy Perry

Η ποπ τραγουδίστρια ξεκίνησε τη διατροφή των μανιταριών το 2013. Η συγκεκριμένη διατροφή περιλαμβάνει την αντικατάσταση ενός γεύματος με μία ποσότητα μανιταριών portobellos.

Δε γνωρίζουμε ποιος την έχει εφεύρει, καθώς αποτελείται από σκόρπιες συμβουλές που βρίσκονται στο διαδίκτυο. Αν και δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι ακολουθώντας τη συγκεκριμένη δίαιτα θα υπάρξει απώλεια βάρους, τα μανιτάρια είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης λόγω των βασικών αμινοξέων που περιέχουν.

Jack Dorsey

Ο ιδρυτής του twitter Jack Dorsey ακολουθεί μια αντιφατική δίαιτα κατά την οποία τρώει μόνο ένα γεύμα μέσα στην ημέρα του. Το γεύμα αυτό περιέχει πρωτεΐνη (ψάρι, κοτόπουλο ή μπριζόλα), λαχανικά (σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών ή σαλάτα σπανάκι) και ένα επιδόρπιο από μούρα ή μαύρη σοκολάτα που καταναλώνονται πριν τις 21.00. Ειδικοί αναφέρουν πως ακολουθώντας τέτοιες ακραίες μεθόδους ίσως υποδεικνύει κάποια διατροφική διαταραχή.

Kate Middleton

Η δούκισσα του Σάσεξ κατέφυγε στη δίαιτα Dunkan για να χάσει τα παραπανίσια κιλά της πρώτης εγκυμοσύνης.

Παρόμοια με την Άτκινς και την κετογονική, η δίαιτα Dunkan είναι πλούσια σε πρωτεΐνη αλλά πολύ δύσκολο να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της περιοριστικής της φύσης. Παρόλο που οι περιορισμοί διαρκούν για κάποιες φάσεις, η συγκεκριμένη δίαιτα ψηφίστηκε ως η χειρότερη για το 2019 σύμφωνα με το αμερικανικό δελτίο ειδήσεων.