Οι 5 απαραίτητες συνήθειες για λαμπερό δέρμα!

Οι πιο πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του θαμπού και ταλαιπωρημένου δέρματος, γεγονός που κάνει το πρόσωπο τους να φαίνεται πρησμένο και κουρασμένο επηρεάζοντας έτσι όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τη διάθεση τους.

Μην αμελείς ποτέ την περιποίηση του σώματος και του προσώπου σου και προσπάθησε να αφιερώνεις έστω και 10 λεπτά την ημέρα στη φροντίδα του εαυτού σου.

Θα συνειδητοποιήσεις πως το πιο βασικό είναι να νιώθεις εσύ όμορφα, και αυτό να είσαι σίγουρη, ότι θα το εκπέμψεις και προς τα έξω!

Αν ονειρεύεσαι λοιπόν ένα δέρμα χωρίς σημάδια, μαύρους κύκλους και κουρασμένη όψη, τότε κάνε την αλλαγή σήμερα και υιοθέτησε τις παρακάτω συνήθειες που θα κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται καθαρό και πιο λαμπερό από ποτέ!

Ποτέ μα ποτέ μην κοιμάσαι βαμμένη!


Το δέρμα σου έχει ανάγκη να αναπνεύσει και το μακιγιάζ  κάνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς κλείνει όλους τους πόρους δημιουργώντας σπυράκια και στίγματα.  Μην πέφτεις ποτέ για ύπνο βαμμένη καθώς όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποίησες θα εμποδίσουν την επιδερμίδα σου να πάρει τον απαιτούμενο αέρα.

Διάλεξε ένα ήπιο ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσεις τα καλλυντικά, πλύσου με ένα τζελ ή σαπούνι προσώπου και ολοκλήρωσε την καθαριότητα  βάζοντας την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Δεν έχεις λοσιόν ντεμακιγιάζ? Κανένα πρόβλημα! Χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο ή baby oil πάνω σε ένα βαμβάκι. Θα αφαιρέσει το μακιγιάζ σου και θα σε ενυδατώσει σε χρόνο μηδέν.

Μην ξεχνάς: Η απολέπιση είναι εξίσου σημαντική! Κάνε ένα peeling μία με δύο φορές τη βδομάδα για να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα. 

Βάζε πάντα αντηλιακό!

Φόρα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15, για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις ακτίνες UVA και UVB, καθώς η μεγάλη έκθεση μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει ρυτίδες, σημάδια και δερματικά προβλήματα. Αν έχεις ελιές, φρόντισε να πηγαίνεις για τακτικό έλεγχο στο δερματολόγο σου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η επιδερμίδα είναι πιο επιρρεπής.

Μην ξεχνάς: Χρησιμοποίησε το αντηλιακό σου ακόμη και τις ημέρες που έχει συννεφιά ή κρύο. Μπορεί να μην τις νιώθεις, όμως οι ακτίνες του ήλιου απορροφώνται από το δέρμα σου ακόμη και το χειμώνα!

Είσαι ο,τι τρως!

Κατανάλωσε αρκετή πρωτεΐνη, ιδιαίτερα αν γυμνάζεσαι, καθώς είναι απαραίτητη για την καλύτερη και πιο γρήγορη ανάρρωση των μυών σου.

Μην παραλείπεις από τη διατροφή σου τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, αλλά και το νερό που βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας!

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάς το δέρμα σου να δείχνει λαμπερό και τον οργανισμό σου να νιώθει μεγαλύτερη ευεξία. Σύντομα θα παρατηρήσεις ότι το σώμα σου θα σε ανταμείψει για αυτή σου τη νέα συνήθεια, αποκτώντας περισσότερη δύναμη, ενέργεια και καλή διάθεση!

Μην ξεχνάς:Απέφυγε τα καυτερά και τα τηγανιτά φαγητά, την υπερκατανάλωση ζάχαρης και το junk food.

Αθλήσου καθημερινά!

Επέλεξε yoga, τρέξιμο, βάρη, pilates, crossfit ή όποιο άλλο είδος άσκησης σε ευχαριστεί και ενσωμάτωσε το στην καθημερινότητά σου. Μην κάνεις το λάθος να χρησιμοποιήσεις τη γυμναστική ως τιμωρία για αυτά που έχεις φάει.

Αντίθετα, χρησιμοποίησε την ως κίνητρο για να δεις πόσο μπορείς να βελτιώσεις την υγεία και την εμφάνιση σου. Θα δεις άμεσα την επιδερμίδα σου να λάμπει και το σώμα σου να μεταμορφώνεται!

Μην ξεχνάς: Κάνε απολέπιση μετά τη γυμναστική σου και ενυδάτωσε το δέρμα σου με την αγαπημένη σου κρέμα.

Κοιμήσου ένα 8ωρο!

Προσπάθησε να κοιμάσαι σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 7 με 8 ώρες. Αν δεν ξεκουράζεσαι αρκετά, το δέρμα σου θα αποκτήσει μαύρους κύκλους και θα φαίνεται κουρασμένο και ταλαιπωρημένο. Χρησιμοποίησε μία σπιτική μάσκα δύο φορές την εβδομάδα και κάνε καθημερινό καθαρισμό για να τονώσεις το πρόσωπο σου.

Μην ξεχνάς: Αν έχεις ξηρό δέρμα προτίμησε μη αλκοολούχες λοσιόν και απέφυγε να πλένεσαι με καυτό νερό γιατί προκαλεί αφυδάτωση.