Φτιάξε σπιτικό peeling προσώπου και σώματος σε 2 λεπτά!

Τι καλύτερο από μια ανανεωμένη επιδερμίδα?

Όλες μας θέλουμε να νιώθουμε το δέρμα μας απαλό σαν μωρού και οι άπειρες ενυδατικές κρέμες που υπάρχουν στην αγορά, μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε μία από εμάς και να μας χαρίσουν αυτό ακριβώς που ζητάμε.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως μια καλή ενυδατική κρέμα δεν είναι ποτέ αρκετή! Ένα ακόμη βασικό βήμα για την περιποίηση προσώπου και σώματος είναι η απολέπιση. Το τακτικό scrub, μία με δύο φόρες την εβδομάδα, καταφέρνει να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και προσφέρει απαλότητα, τόνωση και λάμψη.

Τι συμβαίνει όμως όταν έχεις ξεχάσει να αγοράσεις ή έχεις συναντήσει εξωπραγματικές τιμές στα ράφια του supermaket? 

Το Beauty Magazine σου έχει τη λύση! Δε χρειάζεται πλέον να σπαταλάς χρόνο και χρήματα για να αγοράζεις peeling προσώπου και σώματος! Σου παρουσιάζουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική απολέπιση με μόνο τρία υλικά!

Peeling σώματος

Τι θα χρειαστείς
1/2 κούπα στυμμένο χυμό λεμονιού, 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη

Ανακάτεψε καλά το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε ένα μπολάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δε θέλουμε να διαλυθεί η ζάχαρη αλλά να παραμείνουν οι κόκκοι, ώστε να κάνουμε μια σωστή απολέπιση. Μόλις όλα τα υλικά γίνουν μια μάζα, βρέξε το σημείο του σώματός σου που θέλεις να απολεπίσεις με χλιαρό νερό και άπλωσε το peeling. Κάνε μασάζ στο σημείο με απαλές, κυκλικές κινήσεις για περίπου 2-3 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό, στέγνωσε ταμποναριστά με μια πετσέτα και άπλωσε μια ενυδατική κρέμα για να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα!

Peeling προσώπου 

Τι θα χρειαστείς

Τα ίδια υλικά που αναφέραμε παραπάνω και έχεις έτοιμο στη στιγμή και το peeling προσώπου σου!

Ανέμειξε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι το μείγμα σου να γίνει παχύρευστο. Σε καθαρό και στεγνό δέρμα άπλωσε την πάστα που έχει δημιουργηθεί και κάνε ελαφρύ μασάζ για 1-2 λεπτά. Πρόσεχε να μην κάνεις απότομες κινήσεις, για να μην ερεθίσεις το πρόσωπο σου. Άφησε το μείγμα να δράσει σαν μάσκα επάνω σου για περίπου 8 με 10 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Τέλος, άπλωσε στο πρόσωπό σου την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα και δες το δέρμα σου να λάμπει!