Scrub ποδιών από αβοκάντο με μόνο 3 υλικά!

Εκτός από ένα καλό πεντικιούρ, το οποίο θα πρέπει να ανανεώνετε τακτικά, θα πρέπει να προσέχετε και τα άκρα σας για να έχουν μια όμορφη εμφάνιση.

Η αποτελεσματικότητα της απολέπισης είναι εδώ και χρόνια γνωστή, κάνοντας τη μία αγαπημένη διαδικασία για τη φροντίδα προσώπου και σώματος.

Τα οφέλη της είναι ιδιαίτερα ευεργετικά καθώς ένα scrub δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και σας χαρίζει μια απαλή και λαμπερή επιδερμίδα.

Σου προτείνουμε λοιπόν ένα πρωτοποριακό scrub από…αβοκάντο για θρέψη και αναζωογόνηση των ποδιών σας, με μόνο 3 υλικά. Δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς!

Θα χρειαστείτε:

-2 αβοκάντο
-¼ της κούπας καλαμποκάλευρο
-Αλάτι

Από το ένα αβοκάντο θα χρειαστούμε μόνο το κουκούτσι του ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα τρίμματα. Κράτησε λοιπόν το κουκούτσι από το ένα αβοκάντο σε μια άκρη και άφησε το να ξεραθεί. Η διαδικασία ίσως πάρει μερικές μέρες. Μόλις το κουκούτσι ξεραθεί, τότε σπάσε το σε μικρά κομματάκια με ένα γουδοχέρι ή με τη βοήθεια ενός κοπτικού πολυμηχανήματος. Έπειτα, ξεφλούδισε το δεύτερο αβοκάντο, και λιώσε το εσωτερικό του. Προσοχή! Μην πετάξεις τη φλούδα…Θα τη χρειαστούμε λίγο αργότερα!

Στη συνέχεια, ανακάτεψε το λιωμένο φρούτο μαζί με το καλαμποκάλευερο, ο 1/4 της κούπας από τα τρίμματα του κουκουτσιού και το αλάτι. Άπλωσε το srcrub στα πόδια σου και ξεκίνα κάνοντας κυκλικό μασάζ από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι τον αστράγαλο. Ξέβγαλε με χλιαρό ή ζεστό νερό και συνέχισε ανεβαίνοντας στις γάμπες και τα γόνατα.

Μόλις τελειώσεις από τη διαδικασία της απολέπισης, χρησιμοποίησε τη φλούδα του αβοκάντο, που κρατήσαμε πριν, για να τρίψεις τις φτέρνες και τους κάλους στα πόδια σου. Κάνε μασάζ για περίπου 5 με 10 λεπτά εώς ότου να νιώσεις την επιδερμίδα σου να μαλακώνει. Ξέβγαλε ξανά με χλιαρό ή ζεστό νερό.

Το αβοκάντο θεωρείται υπερτροφή ή αλλιώς superfood,καθώς περιέχει πολλές βιταμίνες που σπάνια βρίσκουμε σε άλλα φρούτα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη αλλά διαθέτει και μια μεγάλη ποσότητα καλών λιπαρών. Εκτός όμως από υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία, το αβοκάντο είναι εξαιρετικό και για την επιδερμίδα μας.

Τα τρίμματα από το κουκούτσι του είναι ιδανικά για να λειάνουν ή ακόμη και να εξαφανίσουν τους κάλους και τις σκληρύνσεις σας, ενώ τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου είναι απαραίτητα για να θρέψουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα των ποδιών.

Εμείς πάντως το λατρέψαμε! Δοκίμασε και εσύ, σήμερα κιόλας ,το scrub από αβοκάντο και πες μας αν είδες αλλαγή! Καλή επιτυχία…