6 πανεύκολα και υγιεινά σνακ για τη δουλειά!

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί πως θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε τα γεύματα που κάνουμε στη δουλειά σε υγιεινά σνακ και ταυτόχρονα λιγότερο βαρετά!

Η μεταφορά φαγητού στο χώρο εργασίας μας δεν αποτελεί και το πιο εύκολο πράγμα και είναι πάρα πολλές οι φορές που καταλήγουμε να τρώμε πρόχειρο φαγητό.

Αυτό όχι μόνο είναι επιβλαβές για την υγεία μας αλλά και για…το πορτοφόλι μας, καθώς καταλήγουμε να χαλάμε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα είχαμε υπολογίσει.

Παρόλα αυτά υπάρχει πάντα τρόπος να εξοικονομήσουμε χρήματα, αλλά κυρίως να βοηθήσουμε το σώμα μας να λαμβάνει τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία για την καλύτερη λειτουργία του.

Για να σε βοηθήσει να βρεις εναλλακτικές προτάσεις για τα μικρογεύματα στο χώρο εργασίας σου, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε γλυκά και αλμυρά σνακ που μπορείς άνετα να πάρεις μαζί σου και να καταναλώσεις στο διάλειμμα σου!

Monkey toast

Υγιεινό και νόστιμο σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη! Άλειψε λίγο φυστικοβούτυρο σε δύο φέτες ψωμί και βάλε ανάμεσα κομματάκια μπανάνας και έχεις έτοιμο σε χρόνο μηδέν ένα διαφορετικό τοστ!

Θα σε γεμίσει ενέργεια και θα εξαλείψει κάθε μικρή λιγουρίτσα και θέληση για γλυκό, καθώς η μπανάνα περιέχει φυσικά σάκχαρα και το φυστικοβούτυρο…έχει και αυτό τη ζαχαρίτσα του! Αν έχεις σπόρους chia, μη διστάσεις να τους προσθέσεις πάνω από τη μπανάνα για να απογειώσεις το αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείς: Ψωμί του τοστ, φυστικοβούτυρο, μπανάνες. Προαιρετικά σπόρους chia για πασπάλισμα.

Παρφέ γιαουρτιού

Ιδιαίτερα θρεπτικό και γευστικό σνακ ιδίως για τους καλοκαιρινούς μήνες! Ανακάτεψε το γιαούρτι, τα φρούτα  της επιλογής σου και τη βρώμη σε ένα μπολ ή θερμός για να το διατηρήσετε για περισσότερη ώρα εκτός ψυγείου. Για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορείς να προσθέσεις και μια κουταλιά του γλυκού μέλι.

Θα χρειαστείς: Γιαούρτι, παγωμένα φρούτα της επιλογής σου, βρώμη. Προαιρετικά μια κουταλιά μέλι.

Χωριάτικη σαλάτα

Αρκετά χορταστικό και εύκολο γεύμα να μεταφερθεί μέσα σε μπολ. Ιδανική επιλογή λόγω των βιταμινών και των καλών λιπαρών. Πρόσθεσε κοτόπουλο ή αυγό και παξιμάδια για να τη μετατρέψεις σε πλήρες γεύμα!

Θα χρειαστείς: Ντομάτα, φέτα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, λάδι, ρίγανη, αλάτι

Ψητά λαχανικά με σως γιαουρτιού

Ευχάριστο σνακ με αρκετές βιταμίνες. Τα ψητά λαχανικά μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα. Πρόσθεσε μανιτάρια, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη για να ολοκληρώσεις το γεύμα σου. Εναλλακτικά, μπορείς να συνοδεύσεις τα λαχανικά σου με μία σως γιαουρτιού με άνηθο και να απογειώσεις το πιάτο σου!

Θα χρειαστείς: Λαχανικά της επιλογής σου, γιαούρτι, άνηθο, αλάτι. Προαιρετικά πρόσθεσε στο σνακ σου μανιτάρια.

Αυγοσαλάτα

Βράσε δύο αυγά, λιώσε τα με ένα πιρούνι και ανακάτεψε τα με λίγη μαγιονέζα. Άπλωσε τα σε μια φέτα ψωμί και έχεις ένα υπέροχο σνακ! Πρόσθεσε λίγο άνηθο, βασιλικό ή φρέσκο κρεμμυδάκι για να δώσεις λίγη παραπάνω ένταση. Συμπλήρωσε με λίγο μαρούλι, ντομάτα ή κάποιο λαχανικό για επιπλέον γεύση.

Θα χρειαστείς: Αυγά, μαγιονέζα, ψωμί. Προαιρετικά κάποιο μυρωδικό της επιλογής σου και λαχανικά.

Το πιο εύκολο cheesecake

Άλειψε λίγο τυρί κρέμα σε μια φέτα ψωμί του τοστ και πρόσθεσε από πάνω φρέσκες φράουλες. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι για να απογειώσεις το αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείς: Τυρί κρέμα, ψωμί του τοστ, φράουλες ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.