Στρατός και σχέση: Τα 3 λάθη που κάνεις!

Η 9μηνη θητεία είναι χωρίς αμφιβολία μια δύσκολη περίοδος, είτε είσαι εκείνος που ντύνεται με τη στολή είτε εκείνη που περιμένει πίσω.

Για τα περισσότερα ζευγάρια αποτελεί μια μικρή δοκιμασία, καθώς καλούνται να περάσουν αρκετό χρόνο χώρια και πολλές φορές η απόσταση αυτή είναι ικανή να ”ραγίσει” τη σχέση.

Όταν λοιπόν έρχεται αυτή η ώρα της θητείας και πρέπει να το αντιμετωπίσετε και οι δύο, διάβασε τα  4 λάθη που δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις, αν δε θες να δεις τη σχέση σου να διαλύεται!

Για αρχή, να πούμε ότι πέρα από την αυτονόητη δυσκολία που θα έχετε στα νέα δεδομένα που θα πρέπει να προσαρμοστείτε, ίσως τελικά να είναι πολύ αναζωογονητικό για εσάς.

Τι εννοούμε με αυτό? Μετά το πέρας του πρώτου χρόνου η αλήθεια είναι πως ξεκινάς να βλέπεις τα πρώτα σημάδια ρουτίνας.. σταματάει να υπάρχει αυτός ο έντονος ενθουσιασμός, δεν έχεις πια αυτό το γλυκό άγχος πριν από κάθε συνάντησή σας και γενικά απομυθοποιείται λίγο ο ένας στα μάτια του άλλου.

Επομένως αυτό που μπορεί να συμβεί με τη μεταξύ σας απόσταση είναι αντί να απομακρυνθείτε, να δυναμώσετε τη σχέση σας!

Εμείς κάναμε μια μικρή έρευνα και σου παρουσιάζουμε τα πιο συχνά λάθη που γίνονται και οδηγούν τη σχέση σε αδιέξοδο.

Δεν έχεις λογικές απαιτήσεις

Μην έχεις στο μυαλό σου ότι θα είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο γιατί πίστεψέ μας, δε θα είναι! Ο στρατός δεν είναι παίξε γέλασε και σίγουρα δε θα έχει όσο ελεύθερο χρόνο φαντάζεσαι.

Οπότε μην περιμένεις να σου απαντάει με το που του στέλνεις το μήνυμα,  ούτε να σηκώσει το τηλέφωνο στο πρώτο κουδούνισμα γιατί είναι στο στρατό!

Μην έχεις την απαίτηση η επικοινωνία σας να είναι όπως ήταν πριν και κυρίως μην τον ”πνίγεις” με το ενδιαφέρον σου. Δώσε του χώρο και χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καθημερινότητάς του και μόλις ξεκλέψει λίγα λεπτά να είσαι σίγουρη ότι θα είσαι από τα πρώτα άτομα με τα οποία θα επικοινωνήσει.

Όπως εσύ θέλεις να μοιραστείς τις εμπειρίες σου, έτσι και αυτός αντίστοιχα θα θελήσει να σου πει πως πέρασε τη μέρα του και τι έκανε.

Η εμπιστοσύνη είναι το παν

Κράτα τη συμβουλή αυτή σα φυλαχτό, φίλη μου, διότι αυτή είναι που θα σε σώσει.

Μην κάνεις σαν υστερική αν τον δεις να ανεβάζει selfie με τις σειρούλες του στην έξοδο τους, ούτε να βγαίνεις εκτός εαυτού αν μιλάει με τις ανώτερες του.

Από τη στιγμή που σας χωρίζουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα τι θες να κάνει? Να μη βγει με κανέναν επειδή δεν μπορεί να βγει μαζί σου? Όσο για τις γυναίκες που βρίσκονται στα περίχωρα του στρατοπέδου του, δεν έχει και επιλογή εδώ που τα λέμε.. Είναι ανώτερες του και πρέπει να τις ακούει.

Αν ήθελε να σε απατήσει,θα το έκανε ακόμα και αν μένατε σε διπλανές πολυκατοικίες. Εμπιστεύσου τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και μην του κάνεις ακόμη πιο δύσκολη τη θητεία με τις υπερβολές σου!

Όσο για το φανταράκι…μην περιμένεις, φίλε μου, ότι επειδή πήγες εσύ στρατό η κοπέλα σου θα σταματήσει να ζει, οπότε μην της κάνεις τρελές ζήλιες για το που είναι, με ποιον και γιατί βγήκε.

Δείξε της ότι έχεις εμπιστοσύνη για να κάνει και εκείνη το ίδιο.

Κράτα ζωντανό το ενδιαφέρον

Αυτό που έχεις να κάνεις εδώ είναι να μην αφήσεις τη ρουτίνα της διαφορετικής καθημερινότητας να σας καταπιεί.

Φρόντισε να έχετε τουλάχιστον μια ώρα μέσα στην ημέρα που θα μιλάτε, θα λέτε πως ήταν η μέρα σας και θα συζητάτε για αστεία πράγματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της. Μη βαρύνετε το κλίμα με δυσάρεστα γεγονότα και μη γκρινιάζετε για ασήμαντους λόγους. Να θυμάστε πως ο λόγος που τηλεφωνείτε ο ένας στον άλλον είναι για να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε από την ένταση και την κούραση.

Επίσης δε χρειάζεται να λέτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Στείλε ένα λίγο πιο ”πικάντικο” μήνυμα από τα συνηθισμένα που να δείχνει πόσο πολύ σου έλειψε ή  προγραμμάτισε μια εκδρομή-έκπληξη την ημέρα που έχει έξοδο. Αντίστοιχα για το αγόρι με τη χακί στολή, αν πάρεις άδεια..δεν είναι και ανάγκη να της το πεις! Κάνε της  έκπληξη  και εμφανίσου μπροστά της εκεί που δεν το περιμένει.

Αυτές οι μικρές κινήσεις είναι αρκετές για να ανανεώσουν τη ρουτίνα σας και να τονώσουν τη σχέση σας.