Τα 11 καλύτερα tips για υγιή νύχια!

Οι περισσότερες γυναίκες από εμάς έχουν μια αδυναμία στα άκρα τους και θέλουν πάντα να δείχνουν υγιή και περιποιημένα.

Οι πιο πολλές καταφεύγουμε σε τεχνικές όπως τα χτιστά ή το ημιμόνιμο προκειμένου τα νύχια ποδιών και χεριών να είναι μονίμως σε καλή κατάσταση!

Παρόλα αυτά υπάρχουν και γυναίκες οι οποίες επιλέγουν να μην καταφύγουν ούτε σε βερνίκια ούτε σε τεχνητά, αλλά προτιμούν ένα φυσικό, καθαρό και όμορφο νύχι.

Παρακάτω το Beauty Magazine έχει βρει, για όλες εσάς που θέλετε υγιή και περιποιημένα άκρα, συμβουλές για να το πετύχετε! Ακολούθησε λοιπόν τα tips που θα βρεις στη συνέχεια και διατήρησε τα νύχια σου σε άριστη κατάσταση.

Διατροφή: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Καλό λοιπόν θα ήταν να εντάξεις στη διατροφή σου το φρέσκο γάλα και τα αυγά, τα οποία είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, το βασικό παράγοντα για την υγεία των νυχιών σου. Επιπλέον, κατανάλωσε περισσότερο κουνουπίδι, καρύδια και φακές, που είναι πλούσια σε βιοτίνη, μια βιταμίνη που αναπληρώνει την κερατίνη των μαλλιών αλλά και των νυχιών σου.  Τα Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία θα βρείτε σχεδόν σε όλες τις τροφές και κυρίως στα φυτικά έλαια, είναι εξίσου ικανά να δυναμώσουν τα νύχια.

Γάντια: Τα απορρυπαντικά και η χλωρίνη μπορούν να καταστρέψουν τα νύχια σου και να τα αφυδατώσουν τελείως. Φρόντισε να φοράς γάντια την ώρα που καθαρίζεις το σπίτι ή πλένεις τα πιάτα έτσι ώστε να τα προστατεύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στεγνά νύχια: Κράτησε τα νύχια σου στεγνά μετά από το πλύσιμο των πιάτων, το μπάνιο και γενικότερα την επαφή σου με το νερό! Τόσο τα δάχτυλα των χεριών όσο και των ποδιών τείνουν να αποθηκεύουν υγρασία, γεγονός που τα κάνει επιρρεπή στις μυκητιάσεις.

Σχήμα: Διάλεξε προσεκτικά το σχήμα που θα δώσεις στα νύχια σου γιατί..πολύ ωραία τα stilleto αλλά δυστυχώς είναι πιο δύσκολο να διατηρήσεις σχήματα σαν αυτό. Γενικά απέφυγε σχήματα, όπως το πολύ αυστηρό τετράγωνο ή το σχήμα coffin καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να σπάσουν οι έντονες γωνίες τους, σε αντίθεση με τα οβάλ ή τα almond που έχουν στρογγυλεμένες άκρες.

Λεμόνι: Αν έχεις παρατηρήσει μικρούς λεκέδες ή κιτρίνισμα στα νύχια σου, βύθισε τα σε χυμό λεμονιού για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι θα δράσει σαν λευκαντικό και θα απομακρύνει τις διχρωμίες. Μετά το πέρας των 15 δευτερολέπτων ξέβγαλε με χλιαρό νερό και σκούπισε σχολαστικά για να αφαιρέσεις κάθε ίχνος υγρασίας.

Ενυδατική κρέμα χεριών: Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς κρέμα χεριών για να βοηθάς τα νύχια και το δέρμα στην ενυδάτωση τους. Φρόντισε να κάνεις κάθε βράδυ ένα ελαφρύ μασάζ στα δάχτυλα σου με τη βοήθεια μιας καλής ενυδατικής ή εναλλακτικά βαζελίνης. Έτσι θα αποτρέψεις το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών σου.

Λιμάρισμα: Δώσε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να λιμάρεις τα νύχια σου με χάρτινη και όχι μεταλλική λίμα, καθώς το μέταλλο τείνει να γίνεται εστία μικροβίων. Επίσης, φρόντισε να μη λιμάρεις ποτέ τα νύχια σου όσο είναι νωπά διότι η υγρασία τα κάνει να σπάνε πολύ πιο εύκολα.

Κόντεμα: Καλό είναι να κόβεις τα νύχια σου μία με δύο το πολύ φορές την εβδομάδα. Αυτό θα τα βοηθήσει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Θυμήσου! Τα νύχια πρέπει να ακολουθούν το σχήμα των άκρων των δακτύλων σας, ίσια στο πάνω μέρος και ελαφρώς στρογγυλεμένα στα πλάγια.

Ασετόν: Μη χρησιμοποιείς ασετόν πάνω από δύο με τρεις φορές το μήνα, διότι η ακετόνη που περιέχουν τα περισσότερα ξεβαφτικά, αφυδατώνει τα νύχια και τα κάνει να δείχνουν ταλαιπωρημένα. Προτίμησε non aceton προϊόντα για πιο ασφαλής αφαίρεση του βερνικιού σου.

Απολέπιση: Φρόντισε να κάνεις μία με δύο φορές την εβδομάδα απολέπιση στα χέρια σου. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα και θα δώσει άμεσα ζωντάνια στα νύχια σου. Επίσης, κάνοντας τακτικά scrub θα δεις αισθητή αλλαγή και στην υφή των χεριών σου, καθώς μέρα με τη μέρα θα γίνονται όλο και πιο απαλά.

Base coat: Η βάση είναι απαραίτητη για να βοηθήσεις τα νύχια σου να δυναμώσουν. Χρησιμοποίησε την πριν περάσεις το βερνίκι ή ακόμη και όταν δεν έχεις σκοπό να τα βάψεις καθόλου. Εναλλακτικά, αν τα νύχια σου είναι πολύ λεπτά και σπάνε εύκολα δοκίμασε προϊόντα όπως το nail hardener που είναι σχεδιασμένα ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.