Ενυδατική κρέμα χεριών σε χρόνο μηδέν!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τα ξηρά χέρια! Πολλές φορές, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα επώδυνο για τα πιο ευαίσθητα δέρματα, καθώς με το κρύο ή τη συχνή επαφή με νερά καταλήγουν να δημιουργούνται πληγές.

Υπάρχουν άπειρες ενυδατικές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, όμως εμείς σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου μια κρέμα χεριών με ελάχιστο κόπο και έξοδα!

Τι να κάνεις για να περιποιηθείς την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σου? Φτιάξε μόνη σου μία σπιτική συνταγή για να επανορθώσεις τα σκασμένα σου χέρια.

Βήμα-βήμα η ενυδατική κρέμα χεριών με πορτοκάλι και μέλι

Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο που περιέχει πολλά συστατικά που αναζωογονούν το δέρμα. Το πιο γνωστό από αυτά είναι η βιταμίνη C. Όταν μιλάμε για ενυδάτωση προσώπου, σώματος ή χεριών, τότε το πορτοκάλι είναι από τις κορυφαίες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Όσο για το μέλι, είναι ένα βασικό συστατικό ενυδάτωσης που θα βρείτε στις περισσότερες καλές ενυδατικές. Η παρακάτω κρέμα έχει πολύ καλά αποτελέσματα , ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της και με ελάχιστο κόστος, δεδομένου ότι απαιτεί μόνο δύο υλικά.

Τι θα χρειαστείς:
1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Πως να τη φτιάξεις:
Ανέμειξε αυτά τα δύο υλικά και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσοχή! Μη ζεστάνεις το μέλι. Θέλουμε να λιώσει σταδιακά, όση ώρα το ανακατεύεις με το χυμό πορτοκάλι, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία πάστα.

Εφαρμογή:
Τρίψε τη λοσιόν στα χέρια σου για 1-2 λεπτά. Άφησέ την πάνω στα χέρια σου να δράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Η αλλαγή στην αίσθηση της επιδερμίδας σου θα είναι αισθητή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Ενυδατική κρέμα χεριών με μπανάνα και μέλι

Γιατί να την προτιμήσεις? Γιατί περιέχει λεμόνι, το οποίο χάρη στην περιεκτικότητά του σε Βιταμίνη C και E καταπολεμά την πρόωρη γήρανση ενώ το όξινο pH του χαρίζει λεύκανση και απαλότητα στο δέρμα. Επιπλέον, η απολαυστική μπανάνα με τις γνωστές ενυδατικές, καταπραϋντικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες την κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική !

Τι θα χρειαστείς:
1 μπανάνα
1 κουταλία της σούπας μέλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πως να τη φτιάξεις:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μέλι, τον χυμό του λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Λίωσε καλά μια μπανάνα με ένα πιρούνι και προσθέστε τον πολτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Εφαρμογή:
Άπλωσε στο χέρι σου το μείγμα και κάνε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε την κρέμα πάνω στα χέρια σου να δράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Κρέμα με καστορέλαιο και ελαιόλαδο!
Το ελαιόλαδο και το καστορέλαιο είναι ευρέως γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες! Χαρίζουν απαλότητα, μεταξένια υφή και βαθιά θρέψη του σκασμένου δέρματος.

Τι θα χρειαστείς:
100 ml καστορέλαιο
100 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Πως να τη φτιάξεις:
Ζέστανε ελαφρώς το καστορέλαιο και το ελαιόλαδο. Ρίξε τα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το χυμό από ένα λεμόνι.

Εφαρμογή:
Βάλε τα χέρια σoy μέσα στην κρέμα – λοσιόν για περίπου 10 λεπτά. Κάνε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι.

Extra tip: Για καλύτερα ακόμη αποτελέσματα, πριν από την ενυδατική κρέμα, κάνε στα χέρια σου μια απολέπιση!

Κρέμα με μανταρίνι και μέλι
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της; Το μέλι, με τις επουλωτικές και εξισορροπητικές ιδιότητες, το οποίο επιταχύνει την ανανέωση των ιστών.

Τι θα χρειαστείς:
1/2 κούπα χυμό από μαναταρίνια
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Πως να τη φτιάξεις:
Ανέμειξε αυτά τα δύο υλικά και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι.

Εφαρμογή:
Τρίψε τη λοσιόν στα χέρια σου για περίπου ένα με δύο λεπτά και άφησε τη πάνω σου για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε τη με δροσερό νερό.