Μυστικά για τις πιο απαλές φτέρνες!

Το καλοκαίρι έχει φύγει για τα καλά αφήνοντας μας πίσω τα σημάδια του, ένα εκ των οποίων είναι και οι σκληρές, σκασμένες φτέρνες που οφείλονται στο περπάτημα με ανοιχτά παπούτσια, τη ζέστη, την άμμο και τη θάλασσα.

Παρόλο που το χειμώνα τα πόδια μας είναι ελάχιστα εκτεθειμένα, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αμελούμε τη φροντίδα τους. Η τακτική περιποίηση τους, όχι μόνο μας βοηθάει να νιώθουμε όμορφες και να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και να διατηρήσουμε τα πόδια μας σε καλή κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για να διορθώσουμε τις ενοχλητικές σκληρύνσεις και να κάνουμε τις σκασμένες φτέρνες απαλές σαν βελούδο!

 

Ξεκινήστε πλένοντας τα πόδια σας πολύ καλά με ένα ουδέτερο σαπούνι ή κάντε ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια ώστε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, πάρτε την ελαφρόπετρα ή τη ράσπα και τρίψτε τα καλά, έτσι ώστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερο μπορείτε τις σκληρύνσεις.

Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, απαραίτητο βήμα στην περιποίηση των ποδιών σας είναι και η απολέπιση. Μην αμελείτε να κάνετε ένα καλό scrub στις φτέρνες σας μία με δύο φορές την εβδομάδα. Έπειτα, σκουπίστε τα πόδια σας πάρα πολύ καλά για να αφαιρέσετε όλη την υγρασία.

Μην ξεχνάτε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα, οι οποίες είναι και οι πιο επιρρεπής στην ανάπτυξη μυκήτων. Τέλος, απλώστε μία ενυδατική κρέμα και επιμείνετε στην περιοχή της φτέρνας ή των σκληρύνσεων.

Αφού λοιπόν ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία κάντε μασάζ με μία από τις παρακάτω μάσκες για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

1. Λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο

2. Πολτό από παπάγια και ανανά. Η παπάγια περιέχει παπαΐνη, ένα ένζυμο που βοηθά στην απορρόφηση της πρωτεΐνης από το δέρμα και αυξάνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

3. Πολτό ώριμης μπανάνας. Απλώστε το μείγμα κάνοντας μασάζ και άφησε το να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό.

4. Βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με 2 κούπες χλιαρό γάλα και 1 κούπα μέλι για 15 λεπτά περίπου, κάνοντας απαλό μασάζ στις πάσχουσες περιοχές. Έπειτα ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αφού έχετε κάνει και τη μάσκα ποδιών, συστήνουμε να απλώσετε μια καλή ενυδατική κρέμα ή εναλλακτικά μια γενναία ποσότητα βαζελίνης στις προβληματικές περιοχές.

Βάλτε βαμβακερά καλτσάκια και κοιμηθείτε με αυτά έτσι ώστε να ενυδατωθείτε καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.