Πιες νερό για… άψογη επιδερμίδα προσώπου!

Είναι πλέον πολύ γνωστό ότι το νερό είναι από τα πιο θαυματουργά συστατικά που μπορείς να βρεις στη φύση!

Δεν αποτελεί μύθο το γεγονός ότι κάνει καλό σε όλα! Από την ενυδάτωση του οργανισμού σου μέχρι τη νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα…το νερό είναι ο Νούμερο 1 παράγοντας που τα επηρεάζει.

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για την υγεία μας όσο και για την εξωτερική μας εμφάνιση.

Η πρόσληψη νερού για έναν ανθρώπινο οργανισμό πρέπει να ανέρχεται γύρω στα 2 με 3 λίτρα ημερησίως. Η πρόσληψη δεν είναι απαραίτητο να γίνεται μόνο πίνοντας νερό, αλλά υπολογίζονται και όλα τα ροφήματα ή τρόφιμα που μπορεί να έχουν κάποια περιεκτικότητα.

Για παράδειγμα, το τσάι, ο καφές, τα αγγούρια και το πορτοκάλι είναι μόνο μερικά παραδείγματα από το που αλλού μπορούμε να βρούμε νερό.

Ενισχύοντας τη διατροφή σου με φρούτα, λαχανικά και προσθέτοντας μερικά ακόμη ποτηράκια νερό στην καθημερινότητα σου, θα παρατηρήσεις άμεση διαφορά στο σώμα και το πρόσωπό σου!

Η επιδερμίδα σου θα ανανεωθεί, θα δείχνει λαμπερή και θα μειώσεις τυχόν σπυράκια και κοκκινίλες.

Το Beauty Magazine σου παρουσιάζει μερικά tips για να έχεις πάντα άψογη επιδερμίδα προσώπου! Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις αν:

Είσαι επιρρεπής στην ακμή

Πρόσθεσε στο νερό σου λεμόνι, το οποίο θα καθαρίσει την επιδερμίδα σου και θα βοηθήσει στη μείωση κηλίδων και διχρωμιών.

Λίγο μέλι θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την ακμή, καθώς έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Το μπάνιο με κρύο νερό καταπολεμά τους ερεθισμούς στο δέρμα και το βοηθά στο να είναι πιο δεκτικό στο μακιγιάζ και τα καλλυντικά.  Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους και δεν τους αφήνει να γεμίσουν με βρωμιά. Έτσι, μειώνει και την εμφάνιση της ακμής.

Έχεις θαμπή επιδερμίδα

Δοκίμασε να δημιουργήσεις ένα εναλλακτικό smoothie με νερό και φράουλες. Η πλούσια αντιοξειδωτική δράση της φράουλας αλλά και η μεγάλη περιεκτικότητα της σε βιταμίνη C θα τονώσουν την επιδερμίδα σου.

Βράσε λίγα φύλλα μέντας και πιες το χυμό τους. Θα παρατηρήσεις ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για να κάνει το δέρμα σου πιο φωτεινό. Τα chia seeds είναι επίσης ένα superfood γεμάτο με αντιοξειδωτικά και Ω-3 λιπαρά και τα δύο από τα οποία προσφέρουν λάμψη στην επιδερμίδα.

Θες να προλάβεις την εμφάνιση των ρυτίδων

Το νερό είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η υγρασία του δέρματος και για την μεταφορά όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στα κύτταρά του. Αποκαθιστά τον δερματικό ιστό και αυξάνει την ελαστικότητά του, καθυστερώντας έτσι την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το νερό μπορεί να κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο λαμπερή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να εξαφανίσει τις ρυτίδες: «Το ενυδατωμένο δέρμα μειώνει την εμφάνιση των προβλημάτων, οπότε εάν σταματούσατε να πίνετε νερό τα σημάδια της γήρανσης θα επανεμφανίζονταν».

Θες ενυδατωμένη επιδερμίδα

Οι φέτες αγγουριού ηρεμούν το δέρμα από ενοχλήσεις και το ενυδατώνουν σε βάθος.

Ένας διαφορετικός ”χυμός” με νερό και αλόη προσφέρει λεία επιδερμίδα, ενώ είναι σούπερ ενυδατικός για το δέρμα. Επίσης, ο χυμός από το καρπούζι είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για το πρόσωπό σου, καθώς περιέχει βιταμίνη C και καροτινοειδή.

Αν κοκκινίζει εύκολα το δέρμα σου

Οι άνθρωποι που είναι εξαιρετικά ανοιχτόχρωμοι ή έχουν ευαίσθητο δέρμα μπορεί συχνά να δουν το δέρμα τους κόκκινο ακόμη και μετά από ένα απλό τρίψιμο ή εάν το πιέζουν πάρα πολύ. Αυτή η ερυθρότητα μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με ένα απλό συστατικό όπως το νερό.

Βάλε ένα βαμβακερό πανί σε κρύο νερό και στη συνέχεια ακουμπήστε το απαλά, στην περιοχή που έχει ερεθιστεί. Κράτησε για ένα με δύο λεπτά και θα παρατηρήσεις ότι η ερυθρότητα έχει μειωθεί.

Αν έχεις πρηξίματα

Το σώμα σας τείνει να συγκρατεί το νερό αλλά αν δεν πίνετε αρκετό, τότε προκαλείται μεγαλύτερη κατακράτηση. Όταν το σώμα σας δεν έχει αρκετό νερό, θα προσπαθήσει να διατηρήσει όσο είναι διαθέσιμο, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο πρήξιμο.  Μείνετε ενυδατωμένοι! Οι άνθρωποι παρατηρούν πρησμένα μάτια αρκετά συχνά, λόγω της κατακράτησης νερού. Για να απαλλαγείς από αυτό, χρησιμοποίησε κουτάλια βουτηγμένα σε παγωμένο νερό και τοποθέτησε τα κάτω από τα μάτια σου για να μειώσεις το πρήξιμο μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το νερό. Δες παρακάτω τι άλλα οφέλη σου προσφέρει και…ξεκίνα να πίνεις!

Καλύτερες επιδόσεις στη γυμναστική!

Η άσκηση απαιτεί μεγαλύτερη πρόσληψη νερού. Η αφυδάτωση μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι, εξαντλημένοι και να μην μπορούμε να τρέξουμε ή να σηκώσουμε βάρη. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την άσκηση για να έχετε την απαραίτητη ενέργεια.

Σύμμαχος στη μάχη της καρδιάς!

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αμερικάνικο Περιοδικό Επιδημιολογίας, ανακάλυψε ότι, όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια.

Απαλά και μεταξένια μαλλιά!

Το λούσιμο με κρύο νερό αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και μεταξένια. Η κρύα θερμοκρασία συστέλλει τις συγκεντρώσει νεκρών κυττάρων στα μαλλιά και τα κάνει πιο απλά ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τη συνοχή της τρίχας.

Αποβολή των τοξινών του σώματος!

Το νερό βοηθά τους νεφρούς να λειτουργούν καλύτερα. Έτσι εάν πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού, τα ούρα σας θα είναι ανοιχτόχρωμα χωρίς έντονη μυρωδιά. Όταν το σύστημά σας είναι καθαρό εσωτερικά, θα εμφανιστεί και εξωτερικά.