Τα 13 κορυφαία tips για…ατίθασα μαλλιά!

Και ποια δεν έχει ξυπνήσει, έστω και μια φορά στη ζωή της, με μαλλιά που αρνούνται να χτενιστούν, στυλιζαριστούν και γενικά…να κάτσουν στη θέση τους?!

Για κάποιες από εμάς, είναι μάλιστα ένα πολύ συχνό φαινόμενο! Άκρως εκνευριστικό και ικανό να σου χαλάσει τη διάθεση σε χρόνο μηδέν, το hairstyling είναι μια δύσκολη υπόθεση για τις περισσότερες γυναίκες!

Για να μη χρειαστεί να τρέχεις, λοιπόν, τελευταία στιγμή ψάχνοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να διορθώσεις τη…”ζούγκλα” στο κεφάλι σου, το Beauty Magazine βρήκε τη λύση!

Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις μια…κακή μέρα!

Αν έχεις ένα στρογγυλό πρόσωπο, χωρίς καθόλου γωνίες, δημιούργησε ένα πιο «μακρύ» αποτέλεσμα, κάνοντας τη χωρίστρα σου στο πλάι και όχι στο κέντρο. Για να ανανεώσεις εύκολα και γρήγορα τις μπούκλες σου χρησιμοποίησε ένα dry shampoo ή βρέξε με λίγο νερό τα δάχτυλά σου και πέρασε ελαφρά τα μαλλιά σου.

Αν έχεις μακριά μαλλιά που δυσκολεύεσαι να τιθασεύσεις γιατί φριζάρουν, δοκίμασε όταν τα στεγνώνεις με πιστολάκι και βούρτσα, προτού βγάλεις τη βούρτσα από την τούφα, να αφήσεις τα μαλλιά να κρυώσουν πρώτα. Με αυτό τον τρόπο, το styling έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Τελειοποίησε το look με λίγη λακ για πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Αν θέλεις τα μαλλιά σου να έχουν το λεγόμενο ”wave look” και ταυτόχρονα να παραμένουν λαμπερά, τότε ανέμειξε στην παλάμη σου μια μικρή ποσότητα gel με λίγες σταγόνες από ένα έλαιο.
Πέρασε το μείγμα σε κάθε μπούκλα ξεχωριστά για καλύτερο αποτέλεσμα. Αν θέλεις το χτένισμά σου να διατηρηθεί και την επόμενη ημέρα, πριν κοιμηθείς φόρεσε ένα σατέν σκουφάκι. Θα αποτρέψει το φριζάρισμα και θα κρατήσει τις μπούκλες σου σε καλή κατάσταση μέχρι το πρωί.

Άλλος ένας τρόπος για να ανανεώσεις το styling σε σγουρά μαλλιά, είναι με τη βοήθεια ενός σεσουάρ. Χρησιμοποίησε την κρύα θερμοκρασία, γύρισε το κεφάλι σου προς τα κάτω και με τα δάχτυλά σου κάνε μαλάξεις στις μπούκλες για να τους χαρίσεις νεύρο και κίνηση.

Τα υγιή μαλλιά έχουν την ιδιότητα να διατηρούν το χρώμα λαμπερό και ζωντανό για περισσότερο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάς να τα ενυδατώνεις συχνά με conditioner και μάσκες ειδικές για την τρίχα σου. Όπως και το σώμα και το πρόσωπο σου έχουν ανάγκη να μην αφυδατώνονται, έτσι και τα μαλλιά σου είναι απαραίτητο να ενυδατώνονται τακτικά!

Ένα extra tip που μπορείς να εφαρμόσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου χωρίς ιδιαίτερο κόπο, είναι πριν κοιμηθείς να βάλεις λίγο dry σαμπουάν στις ρίζες και να μαζέψεις τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό κότσο.

Το επόμενο πρωί, θα έχουν υπέροχο και φυσικό όγκο.

Στην περίπτωση που έχεις λεπτή τρίχα, χωρίς τον επιθυμητό όγκο, μια ακόμη λύση είναι οι ανταύγειες στα κατάλληλα σημεία, καθώς δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά είναι πιο πλούσια. Συμβουλεύσου τον κομμωτή σου και κάνε την αλλαγή χωρίς κανένα δισταγμό.

Μια ακόμα λύση είναι  η απολέπιση…Ναι ναι καλά διάβασες! Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό προϊόν καθαρισμού του τριχωτού της κεφαλής, που θα βρεις στο εμπόριο. Θα λειτουργήσει απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και ανανεώνοντας την επιδερμίδα σου. Κάτι σαν….peeling κεφαλιού!

Αν θέλεις το χτένισμα που θα κάνεις να έχει διάρκεια πολλές ώρες, τότε θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι πριν ξεκινήσεις να το δημιουργείς, τα μαλλιά σου είναι εντελώς στεγνά. Στην περίπτωση που είναι ακόμη και ελάχιστα νωπά, η υγρασία θα προκαλέσει το φριζάρισμα τους, χαλώντας το αποτέλεσμα.

Το conditioner μπορεί να κάνει θαύματα αλλά προτίμησε να χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν μπεις στο ντους. Θα μειώσει τον τραυματισμό της τρίχας και θα μπορείς να απλώσεις τα προϊόντα σου καλύτερα. Επιπλέον, θα αποφύγεις την τριχόπτωση.

Το καθημερινό λούσιμο είναι μια συνήθεια που καταστρέφει τα μαλλιά σου. Οι κομμωτές και οι δερματολόγοι επιμένουν ότι το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας που της χαρίζει τη λάμψη και την υγιή εμφάνιση!

Μπορεί να σου φανεί λίγο περίεργο, αλλά είναι πραγματικό!  Όταν ξύνεις το κεφάλι σου, υπάρχει πιθανότητα να καταστρέψεις τους θύλακες της τρίχας. Το σωστό λούσιμο γίνεται με μασάζ με τα ακροδάχτυλα και όχι με τα νύχια. Αυτό μάλιστα βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και θρέφει την τρίχα.

Το φως του ήλιου, ιδιαίτερα το καλοκαίρι αλλά ακόμη και κατά την διάρκεια του χειμώνα, έχει αποξηραντική επίδραση στα μαλλιά σου και μπορεί να κάνει το χρώμα τους πιο άτονο. Χρησιμοποίησε προϊόντα που διαθέτουν αντηλιακή προστασία ή φόρεσε καπέλο τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ηλιοφάνεια είναι έντονη.

Το λούσιμο με καυτό νερό προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος, του υλικού δηλαδή που είναι υπεύθυνο για τη λιπαρότητα των μαλλιών. Για να αποφύγεις λοιπόν το λεγόμενο…λάδωμα των μαλλιών, όταν λούζεσαι προτίμησε να ξεβγάζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό.

Προτίμησε μια σατέν ή βαμβακερή μαξιλαροθήκη για να αποφύγεις την τριβή ανάμεσα στο ύφασμα και τα μαλλιά σου όσο κοιμάσαι, η οποία έχει ως αποτέλεσμα αυτά να φριζάρουν, να μπερδεύονται και να σπάνε.