4 μάσκες προσώπου για ανοιχτούς πόρους!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες με λιπαρά δέρματα, εκτός από την ακμή, είναι και τα μαύρα στίγματα, τα οποία οφείλονται στους ανοιχτούς πόρους του δέρματος μας και την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να φτιάξεις μόνη σου, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο, μάσκες προσώπου για να κλείσεις επιτέλους αυτούς τους ενοχλητικούς πόρους που γεμίζουν σμήγμα.

Μάσκα με πορτοκάλι και μέλι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

½ φλιτζάνι μέλι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Ανακάτεψε το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια πάστα. Άπλωσε τη μάσκα σε στεγνό και φυσικά καθαρό δέρμα και άφησε τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με πράσινο τσάι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας πράσινο τσάι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Βάλε όλα σου τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, φροντίζοντας να μην ακουμπήσει το στόμα, τα μάτια αλλά και τα φρύδια σου. Κάνε μασάζ με την πάστα για 1 με 2 λεπτά κάνοντας αργές κυκλικές κινήσεις και άφησε την να δράσει για περίπου 15 λεπτά.

Μάσκα με κανέλα και αλόη βέρα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/4 φλιτζάνι ζελέ από αλόη βέρα

Ανακάτεψε καλά τα υλικά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου και άπλωσε το στο πρόσωπό σου, αποφεύγοντας μάτια, χείλη και φρύδια. Κάνε μασάζ για περίπου ένα λεπτό με αργές κυκλικές κινήσεις. Μετά από 10 λεπτά ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με κουρκουμά και λάδι καρύδας

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί ώστε να έχουν μια ομοιόμορφη όψη και άπλωσε τα στο πρόσωπο σου για 30 λεπτά. Τέλος, ξεπλένεις με ζεστό νερό και βάζεις την αγαπημένη σου ενυδατική.