Καταρρίπτουμε 4 μύθους για την απώλεια λίπους!

Πλησιάζοντας στους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται όλο και πιο έντονη η επιθυμία μας να αποκτήσουμε μια καλλίγραμμη σιλουέτα για εντυπωσιακές εμφανίσεις στην παραλία!

Στην αναζήτησή μας για όμως για άμεσα αποτελέσματα ακολουθούμε συμβουλές που έχουν ελάχιστα έως μηδαμινά αποτελέσματα, οδηγώντας μας σε γρήγορη εγκατάλειψη του στόχου μας!

Η personal trainer Δήμητρα Σ. σχολιάζει τους συχνότερους μύθους που κυκλοφορούν σχετικά με την απώλεια λίπους και μας εξηγεί ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χάσουμε αυτά τα παραπανίσια κιλάκια που μας ταλαιπωρούν!

Το βραδινό παχαίνει!
Ένας μύθος αρκετά διαδεδομένος, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν πως το βράδυ πέφτουν οι καύσεις του σώματος και επομένως αν καταναλωθεί κάτι παχυντικό θα μετατραπεί αυτόματα σε λίπος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει διότι το σώμα αντιλαμβάνεται τις συνολικές θερμίδες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, αν επιλέξουμε να μη φάμε βραδινό, το σώμα μας αυτόματα θα χάσει βάρος λόγω του ότι του μειώσαμε τις συνολικές θερμίδες.

Ασκήσεις για απώλεια τοπικού λίπους!
Δεν υπάρχουν ασκήσεις για απώλεια τοπικού λίπους διότι δεν γίνεται να μειωθούν τα λιποκύτταρα σε εκείνο το συγκεκριμένο σημείο, ούτε αυξάνονται τοπικά οι καύσεις του λίπους. Το λίπος φεύγει σταδιακά από όλο το σώμα λόγω του θερμιδικού ελλείμματος, της κατανάλωσης δηλαδή λιγότερων θερμίδων από αυτές που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε στα κιλά μας, και συνήθως φεύγει τελευταίο από τα σημεία που μας ταλαιπωρούν περισσότερο.

Κρέμες και ροφήματα!
Κανένα σκεύασμα δε θα κάνει τη διαφορά! Η δουλειά πρέπει να γίνει από σένα! Άλλαξε συνήθειες και τρόπο ζωής και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

Μόνο το αερόβιο βοηθάει στην απώλεια βάρους!
Στην πραγματικότητα το αερόβιο θα ”κάψει” επιπλέον θερμίδες όμως μπορεί πολύ εύκολα να κολλήσει το μεταβολισμό σου. Το σώμα σου χρειάζεται προπόνηση με αντιστάσεις για αν ανεβάσει τη μυικότητά του και να καίει θερμίδες γρηγορότερα.

Πώς λειτουργεί λοιπόν ο μεταβολισμός μας και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χάσουμε βάρος?

Ο κάθε άνθρωπος έχει έναν βασικό μεταβολικό ρυθμό, ο οποίος μας δείχνει πόσες θερμίδες χρειάζεται ο οργανισμός μας για να συντηρηθεί. Αυτό εξαρτάται από το ύψος, την ηλικία, το φύλο αλλά και από τον κάθε οργανισμό. Όταν οι θερμίδες που καταναλώνουμε είναι ίσες με αυτές που χρειαζόμαστε για να συντηρηθούμε, μένουμε στα ίδια κιλά. Όταν είναι περισσότερες παίρνουμε βάρος και όταν είναι λιγότερες χάνουμε.

Επομένως ,αν ο στόχος μας είναι η απώλεια βάρους αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε για να συντηρηθούμε. Με επιμονή, υπομονή και χωρίς υπερβολές θα επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!