Ταβανόπροκες Μέγκαν Μαρκλ-Χάρι στη βασίλισσα Ελισάβετ: «Δεν σου ανήκει η λέξη Royal»

Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζουν να βρίσκεται η σχέση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η απόφαση του ζευγαριού να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα και να ξεκινήσει μια νέα ζωή, οικονομικά ανεξάρτητο, μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προκάλεσε «σεισμό» στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πρόσφατα, έγινε γνωστό, πως η βασίλισσα τους απαγόρευσε να χρησιμοποιούν τον όρο Sussex Royal, από τη στιγμή που αποφάσισαν να μην είναι πλέον ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι έχουν φτιάξει ιστότοπο με την ονομασία Sussex Royal, σκόπευαν να καταχωρίσουν την επωνυμία, ως παγκόσμιο εμπορικό σήμα για μια σειρά αντικειμένων και δραστηριοτήτων, όπως ρούχα, χαρτικά, βιβλία και διδακτικό υλικό.

Χθες, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη, αφού αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στον Καναδά.

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ρίχνουν «λάδι στη φωτιά»

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού με τη βασίλισσα Ελισάβετ, επιδεινώνονται, καθώς τώρα, Χάρι και Μέγκαν ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, σχετικά με τις λεπτομέρειες του διαζυγίου τους με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Όπως φαίνεται, η κίνηση της βασίλισσας δεν τους άρεσε ιδιαίτερα.

Η ανακοίνωση περιέχει αρκετά «καρφιά», με βασικότερο το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση και η βασίλισσα δεν έχει την κυριότητα του όρου «royal». Η αλλαγή στο Sussex Royal θα γίνει την Άνοιξη του 2020, με το ζευγάρι να σταματά τη χρήση του σε όλες τις δράσεις του από τα social media μέχρι τα ιδρύματα.

Η «μπηχτή» του Χάρι και της Μέγκαν

Η Μέγκαν και ο Χάρι, υποστηρίζουν ότι αν και μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον τίτλο, επιλέγουν να μην το κάνουν είτε στην Βρετανία, είτε στο εξωτερικό, παρ’όλο που όπως λένε, η λέξη αυτή δεν ανήκει ούτε στη βρετανική κυβέρνηση, ούτε στη βασίλισσα Ελισάβετ!

«Παρά το γεγονός ότι δεν έχει δικαιοδοσία το Γραφείο της Μοναρχίας στη χρήση του όρου “Royal” πέραν της χώρας, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το “Sussex Royal” ή κάποια παραλλαγή με τον όρο “Royal” σε καμία δράση τους στη Βρετανία ή αλλού όταν ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Είμαστε χαρούμενοι να σας ενημερώσουμε για τα νεότερα και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μας με την βασιλική οικογένεια, στη συνάντηση του Ιανουαρίου του 2020. Συμφωνήσαμε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα λάβουν επίσημα τους νέους ρόλους τους από την Άνοιξη του 2020. Θέλαμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες αυτές νωρίτερα αλλά τα γεγονότα που θα παραθέσουμε πιο κάτω θα σας διαφωτίσουν για αυτή την μετάβαση και τα βήματά μας στο μέλλον», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν

– Συμφωνήσαμε ότι ο νέος ρόλος μας ξεκινά την Άνοιξη του 2020 και θα υπάρχει μια 12μηνη περίοδος παρακολούθησης
Η βασιλική οικογένεια σέβεται και καταλαβαίνει την επιθυμία μας να ζήσουμε μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια με την αφαίρεση την ταμπέλα “δημοσίου ενδιαφέροντος” που χρησιμοποιούν τα μίντια για να εισβάλλουν στη ζωή μας. Παραμένουμε σημαντικό κομμάτι της οικογένειας της Βασίλισσας.

– Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα γίνουν ανεξάρτητα οικονομικά μέλη της βασιλικής οικογένειας με την άδεια να βγάζουν τα δικά τους εισοδήματα.

– Η προτίμηση του Δούκα και της Δούκισσας ήταν να συνεχίσουν να εκπροσωπούν και να υποστηρίζουν την βασίλισσα σε έναν πιο περιορισμένο πεδίο, ενώ δεν θα λαμβάνουν χρήματα.

– Ενώ στο παρελθόν υπάρχει προηγούμενο άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας που αναζήτησαν εργασία εκτός, για τον Δούκα και την Δούκισσα δόθηκε μια περίοδος παρακολούθησης.

– Βάση της συμφωνίας ο Δούκας και η Δούκισσα αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα βασιλικά καθήκοντα και να μην εκπροσωπούν την βασίλισσα.

– Όπως συμφωνήθηκε, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν την προσφώνηση “HRH” και δεν θα εργάζονται για την οικογένεια από την Άνοιξη του 2020.

– Ως εγγονός της βασίλισσας και δεύτερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

– Συμφωνήθηκε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα θα συνεχίσουν να έχουν προστασία για τους ίδιους και τον γιο τους. Αυτό βασίζεται το δημόσιο προφίλ και το δικαίωμα γέννησης του Χάρι στη βασιλική οικογένεια, την στρατιωτική του θητεία, αλλά και το προφίλ της Δούκισσας που τα τελευταία χρόνια δέχθηκε απειλές. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες ως θέματα ασφαλείας.

– Ο Δούκας του Σάσεξ διατηρεί τους βαθμούς του στο στράτευμα και τις διακρίσεις. Κατά την 12μηνη περίοδο δεν θα ασχοληθεί καθόλου με τις υποχρεώσεις του στο στράτευμα.

– Βάση της συμφωνίας, ο Δούκας και η Δούκισσα δεν θα συμμετέχουν σε δράσεις σε σχέση με τα επίσημα καθήκοντά τους. Ως ιδρυτής των Invictus Games ο Δούκας θα συνεχίσει την δράση του εκεί.

– Με βάση την επιθυμία του Δούκα και της Δούκισσας για περιορισμένο ρόλο ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, αποφασίστηκε να κλείσει το γραφείο τους στο Μπάκιγχαμ καθώς λάμβανε χρηματοδότηση από τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο Δούκας και η Δούκισσα μοιράστηκαν τα νέα με την ομάδα τους οι ίδιοι τον Ιανουάριο, μόλις έμαθαν την απόφαση και καθώς συνεργάστηκαν στενά με το προσωπικό ήθελαν να βεβαιωθούν ότι θα έχουν μια ομαλή συνέχεια.

– Τον τελευταίο 1,5 μήνα ο Δούκας και η Δούκισσα παρακολουθούν στενά τη διαδικασία, η οποία ήταν στενάχωρη και για τους δύο λόγω της στενής τους σχέσης και αφοσίωσης με την ομάδα.

– Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα λογίζονται πια ως πλήρη μέλη της βασιλικής οικογένειας, και συμφωνήθηκε ότι η χρήση της λέξης ‘Royal’ θα χρειαστεί να αναθεωρηθεί.

– Ο Δούκας και η Δούκισσα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν έναν νέο φιλανθρωπικό οργανισμό και με βάση τους κανόνες της βρετανικής κυβέρνησης για την χρήση της λέξης ‘Royal’, συμφωνήθηκε ότι ο οργανισμός δεν θα χρησιμοποιήσει το όνομα ‘Sussex Royal’ ή οποιαδήποτε παραλλαγή με τον όρο ‘Royal.’

– Για τον προαναφερθέντα λόγο οι αιτήσεις για την κατοχύρωση του trademark που έχουν γίνει όπως για το The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge, έχουν ανακληθεί

– Ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία από το Γραφείο της Μοναρχίας στη χρήση του όρου “Royal” πέραν της χώρας, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το “Sussex Royal” ή κάποια παραλλαγή με τον όρο “Royal” σε καμία δράση τους στη Βρετανία ή αλλού όταν ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος.