Σχέση με συνάδελφο; 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις!

Οι σχέσεις στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι ένα μεγάλο ρίσκο, ειδικά αν δεν δώσεις την απαραίτητη προσοχή! Πολλές φορές λόγω έντονων συναισθημάτων καταλήγουμε να κάνουμε απερίσκεπτες κινήσεις που ίσως θέσουν σε κίνδυνο την επαγγελματική μας πορεία ή να διακινδυνεύσουν την πορεία μας στη συγκεκριμένη εταιρία.

Επομένως, αν θες να ξεκινήσεις μια σχέση με ένα συνάδελφο δες παρακάτω ποια είναι τα 3 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις για να μη ρισκάρεις τη δουλειά σου.

Η συμπεριφορά σας

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν η συμπεριφορά σας αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, θα κινήσετε υποψίες. Δε γίνεται από εκεί που μιλούσατε συνέχεια, ξαφνικά να μη λέτε ούτε γεια. Ή εκεί που δε μιλούσατε καθόλου ξαφνικά να τριγυρνάτε μαζί όλη την ώρα. Οι πιο..κουτσομπόληδες να είστε βέβαιοι πως θα θελήσουν να μάθουν περισσότερα για αυτή την αλλαγή.

Η διακριτικότητα σας

Καλό θα είναι να μην προκαλείτε μέσα στο χώρο εργασίας σας, ακόμη και αν δεν υπάρχει περιορισμός στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ συναδέλφων. Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν εργοδότη να ”μαζεύει” τους υπαλλήλους του που εκδηλώνονται στους διαδρόμους της εταιρίας και αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Η αντίδραση σας αν δεν πάει καλά

Κάθε σχέση είναι ρίσκο, πόσο μάλλον όμως όταν οι πιθανότητες να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο ακόμη και μετά από έναν απευχόμενο χωρισμό είναι τεράστιες! Πρέπει να είστε και οι δύο προετοιμασμένοι, έτσι ώστε, αν η σχέση δεν καταλήξει όπως θέλατε να μην επηρεάσετε την επαγγελματική σας σχέση.