Κορονοϊός και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέξουμε!

Τελικά ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει και στα καλλυντικά μας;

Ψάξαμε και μάθαμε πληροφορίες σύμφωνα με την ανθεκτικότητα του ιού και πως αυτός μπορεί να ”μένει” στις επιφάνειες που ακουμπάμε καθημερινά.

Κορονοϊός και επιφάνειες

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, ο κορονοϊός επιβιώνει σε επιφάνειες από γυαλί, πλαστικό και μέταλλο, αν αυτές δεν καθαριστούν και απολυμανθούν σωστά. Παρόλα αυτά, ένας ιός δεν γίνεται να παραμείνει ”ζωντανός” για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ξενιστή, μιας που δεν υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής.

Δεν υπάρχουν ακόμα επαρκείς ενδείξεις για τον χρόνο που ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει χωρίς ξενιστή. Οι πιο πρόσφατες μελέτες κάνουν λόγο για δραστηριότητα από δύο ώρες έως και 9 ημέρες, αναλόγως την επιφάνεια.

Κορονοϊός και καλλυντικά

”Δεν γνωρίζουμε πολλά για το πώς ο κορονοϊός επιβιώνει στα προϊόντα ομορφιάς” δήλωσε γιατρός του Πανεπιστημίου Columbia.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην δανειζόμαστε καλλυντικά από τη φίλη, τη μαμά ή την αδερφή μας, ώστε να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο μόλυνσης.

Επίσης, ένα καλό μέτρο πρόληψης είναι να καθαρίζουμε πολύ τακτικά τα πινέλα, τα σφουγγαράκια και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούμε για να εφαρμόσουμε τα καλλυντικά στο πρόσωπό μας.