Σχέσεις: 3 ψέματα που λέει ο σύντροφος σου και πως να τα αντιμετωπίσεις!

Τα ψέματα σε μια σχέση δεν είναι ποτέ καλός οιωνός! Όσο αθώα και μικρά και να είναι, υποδηλώνουν ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά μεταξύ του ζευγαριού.

Πολλές φορές ένα ψέμα μπορεί να σημαίνει ότι θέλουμε να καλύψουμε κάτι, ότι δεν εμπιστευόμαστε αρκετά το σύντροφο μας για να του αποκαλύψουμε την αλήθεια ή ακόμη και ότι αποφεύγουμε να αναλάβουμε ευθύνες.

Για μια σχέση, όμως, η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητο στοιχείο ώστε να έχει η σχέση γερά θεμέλια!

Πάμε να δούμε ποια είναι τα 3 πιο συχνά ψέματα που θα ακούσεις από το σύντροφο σου και πως μπορείς να τα αντιμετωπίσεις:

Δεν είχα μπαταρία
Η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιείται συνήθως ως δικαιολογία γιατί απλά δεν ήθελε να σου απαντήσει! Ίσως γιατί προσπαθεί να αποφύγει μια συζήτηση που θέλεις να κάνετε, γιατί ξέχασε κάτι που του ζήτησες και φοβάται την αντίδραση σου ή γιατί τον έχεις πάρει 200 τηλέφωνα από το πρωί.

Αντιμετώπιση

Σκοπός είναι να του δείξεις ότι δεν θα έχεις την αντίδραση που περιμένει ότι θα έχεις. Δεν εννοούμε φυσικά να τον κοροϊδέψεις, αλλά να κοντρολάρεις λίγο τη συμπεριφορά σου. Αν, δηλαδή, για παράδειγμα ξέχασε να κάνει αυτό που του ζήτησες, δε χρειάζεται να του φωνάξεις ή να του κρατήσεις μούτρα. Επίσης, προσπάθησε να μη γίνεσαι τόσο πιεστική και να του αφήνεις το δικό του προσωπικό χώρο και χρόνο.

Είμαι κουρασμένος

Τη φράση αυτή πολύ πιθανό να την ακούσεις από το σύντροφο σου σε περιπτώσεις που δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί με κάτι ή που νιώθει πολύ πιεσμένος. Όταν κάτι μας στεναχωρεί και δεν θέλουμε να το συζητήσουμε, συνηθίζουμε να αναβάλλουμε την αντιμετώπιση του έως ότου νιώσουμε έτοιμοι.

Αντιμετώπιση

Ο τρόπος που μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο, όταν συμβαίνει, είναι απλά να το αφήσεις. Τι εννοούμε; Αν ο σύντροφος σου δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με κάτι ή αν νιώθει αρνητικά συναισθήματα, μην τον πιέσεις! Άφησε τον να σου μιλήσει όποτε αισθανθεί εκείνος έτοιμος. Η πίεση το πιο πιθανό είναι ότι θα φέρει ξέσπασμα και απερίσκεπτες αποφάσεις.

Μου αρέσεις όπως και να είσαι

Μιλάμε καθαρά για την εξωτερική εμφάνιση! Προφανώς και του αρέσεις και άβαφη, με το μαλλί κοτσίδα και φόρμες. Δεν του αρέσεις όμως το ίδιο με ένα κόκκινο κραγιόν, ένα όμορφο φόρεμα και ψηλές γόβες! Ίσως έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου πολύ, τελευταία, και έχεις παρασυρθεί από τη ρουτίνα. Η περίπτωση να ακούσεις αυτή τη φράση είναι όταν φοβάται την αντίδραση σου! Ναι μεν θέλει να σου πει να προσέξεις τον εαυτό σου, αλλά ανησυχεί ότι θα θυμώσεις επομένως δε σου λέει τίποτα.

Αντιμετώπιση

Ο τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο ψέμα είναι με συζήτηση! Χωρίς νεύρα, χωρίς στεναχώρια, χωρίς φωνές. Ζήτα τη γνώμη του συντρόφου σου ήρεμα και άκουσε τις προτάσεις του. Φυσικά, δε λέμε να αλλάξεις αυτό που είσαι και γίνεις κάποια άλλη για να του αρέσεις. Αν, όμως, νιώθεις ότι έχεις αφήσει λίγο στην άκρη τον εαυτό σου, καλό θα ήταν να το διορθώσεις για να αλλάξει και η ψυχολογία σου.

Extra tip: Μην είσαι συνεχώς καχύποπτη με τη συμπεριφορά του συντρόφου σου. Δε σημαίνει ότι με το που ακούσεις μια φράση από τις παραπάνω, σου λέει ψέματα! Μπορεί να είναι όντως κουρασμένος, να μην είχε πράγματι μπαταρία και απλά να του αρέσεις ακριβώς όπως είσαι!