Ξηροδερμία προσώπου; Δες πως να την αντιμετωπίσεις!

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πολύ περισσότερο επιρρεπής στην εμφάνιση ξηροδερμίας από ότι κάποιοι άλλοι. Σπιτικά γιατροσόφια και ήπιες θεραπείες μπορούν να ανακουφίσουν το ξηρό δέρμα στο πρόσωπο και να αποτρέψουν την εμφάνισή της.

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχουμε ξηρή επιδερμίδα είναι πολλοί. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τα υψηλά ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα, τα καθαριστικά προσώπου με χημικά ή ακόμη και παθήσεις του δέρματος όπως το έκζεμα.

Παρακάτω θα δεις τα αίτια εμφάνισης της ξηροδερμίας και πως μπορείς να την αντιμετωπίσεις:

Αίτια

Το δέρμα παράγει από μόνο του ένα φυσικό λάδι, το οποίο ονομάζεται σμήγμα. Όταν το δέρμα παράγει πολύ σμήγμα τότε το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται σπυράκια στο πρόσωπό μας. Όταν πάλι δεν παράγει αρκετό τότε έχουμε την εμφάνιση ξηροδερμίας.

Πιθανά αίτια ξηρού δέρματος είναι: ο κρύος καιρός, η έκθεση του προσώπου μας σε καθαριστικά που περιέχουν χημικά, ο ξηρός αέρας, ασταθές ph δέρματος, παθήσεις όπως ο διαβήτης και ο υποθυροειδισμός, το κάπνισμα και η πολύωρα έκθεση στον ήλιο.

Θεραπείες 

H ξηροδερμία είναι μια πάθηση που επιδέχεται αρκετές θεραπείες. Η καλύτερη δυνατή θεραπεία επιτυγχάνεται ανάλογα με το αίτιο πρόκλησης της ξηροδερμίας και τον τύπο δέρματος.

-Ενυδάτωσε το πρόσωπό σου καθημερινά. Θα βοηθήσει το δέρμα σου να κρατήσει την υγρασία που χρειάζεται και θα βελτιώσει σημαντικά την όψη του.
-Χρησιμοποίησε ήπια καθαριστικά. Τα καθαριστικά που περιέχουν χημικά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή καθώς αφυδατώνουν το δέρμα. Προτίμησε προϊόντα χωρίς αλκοόλη, άρωμα και τεχνητό χρώμα.
-Κάνε απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Δες τον πιο εύκολο τρόπο εδώ
-Χρησιμοποίησε αφυγραντήρα αντί για κλιματιστικό. Η συνεχής χρήση κλιματιστικού τις ημέρες του καλοκαιριού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα, καθώς τα κλιματιστικά ξηραίνουν την ατμόσφαιρα.