6 tips για να χάσεις τα κιλάκια της καραντίνας!

Οι περισσότεροι από εμάς, στην περίοδο της καραντίνας πήραμε μερικά κιλάκια παραπάνω! Λίγο η βαρεμάρα του εγκλεισμού, λίγο που τα γλυκα έκαναν παρέλαση μέσα στο σπίτι… εε άνθρωποι είμαστε κι εμείς και υποκύψαμε!

Καλό είναι, όμως, να μη μετανιώνουμε για τις ατασθαλίες που κάναμε αλλά να βάλουμε στόχο για μια βελτιωμένη διατροφή από δω και πέρα!

Αντί να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας για όλες τις λιχουδιές που κατανάλωσε, ας θέσουμε ως στόχο να απαλλαγούμε από αυτά τα περιττά κιλάκια χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνη και με το σωστό τρόπο.

Πάμε να δούμε τις απαραίτητες συμβουλές για να το πετύχουμε:

-Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση λευκών υδατανθράκων, όπως το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά.
-Περιόρισε ελαφρά τις μερίδες σου, γεμίζοντας το 1/3 του πιάτου σου με σαλάτα.
-Απόφυγε ροφήματα που έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης όπως τα αναψυκτικά και οι χυμοί, αλλά και το αλκοόλ.
-Προτίμησε ως σνακ ένα φρούτο και λίγα αμύγδαλα, αντί για μια σφολιάτα από τον φούρνο.
-Βράσε, ψήσε αλλά μην τηγανίζεις τα φαγητά σου! Τα λιπαρά που συσσωρεύονται στον οργανισμό σου από τα τηγανιτά είναι ότι χειρότερο!
-Προτίμησε τροφές που θα σε βοηθήσουν να χορταίνεις γρηγορότερα και να νιώθεις το αίσθημα του κορεσμού περισσότερη ώρα. Αυτές είναι οι:

Πρωτεΐνες: Oι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη συντήρηση του μυϊκού ιστού που είναι απαραίτητος για τις καύσεις του οργανισμού. Θα τη βρεις στα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά.

Φυτικές ίνες: Oι φυτικές ίνες που περιέχονται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα δημητριακά ολικής άλεσης, επιτυγχάνουν το αίσθημα κορεσμού ταχύτερα και με σχετικά λίγες θερμίδες. Προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης όπως ψωμί και ζυμαρικά για αποφύγεις τις λιγούρες.

Νερό: Πιες καθημερινά 2 με 3 λίτρα νερό. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενυδατώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στη σωστή ξεκούραση του σώματος.

Πράσινο τσάι: Tο πράσινο τσάι, λόγω της ξανθίνης που περιέχει, επιδρά στο μεταβολισμό και προκαλεί διούρηση. Απέφυγε την κατάχρηση!