5 θαυματουργές μάσκες προσώπου για λαμπερό δέρμα!

Όλες μας έχουμε αναρωτηθεί κατά καιρούς πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια δική μας μάσκα προσώπου που να μας γλιτώσει από τα έξοδα του να αγοράσουμε μια έτοιμη, επώνυμη και πανάκριβη μάσκα.

Αντί λοιπόν να δώσετε ένα υπέρογκο ποσό ή να σπαταλήσετε λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σας για να πάτε να αγοράσετε μία, το Beauty Magazine βρήκε τις 5 πιο εύκολες, γρήγορες και απλές σπιτικές μάσκες προσώπου!

Με υλικά που έχει κάθε μία από εμάς στο σπίτι της, μπορείτε σε χρόνο μηδέν να φτιάξετε μια super ενυδατική και θρεπτική μάσκα προσώπου ξοδεύοντας ελάχιστο κόπο, χρόνο και χρήμα.

Διάβασε παρακάτω και διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει:

Μάσκα γιαουρτιού

Από τις πιο εύκολες μάσκες για το πρόσωπο! Υπόσχεται λαμπερό δέρμα και άμεση σύσφιξη με δύο μόνο απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Γιαούρτι και λεμόνι λοιπόν θα είναι οι σύμμαχοί σας που θα λειτουργήσουν ως φυσικό lifting και θα κάνουν το δέρμα σας σφριγηλό και νεανικό, μειώνοντας τα σημάδια της ακμής και τις κηλίδες. Το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση των διχρωμιών του δέρματος, λειτουργώντας επίσης καυστικά για τυχόν σπυράκια. Άλλο ένα πλεονέκτημα του λεμονιού είναι η μεγάλη του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία αποτελεί μια αόρατη ασπίδα ενάντια στις ακτίνες του ηλίου, βοηθώντας έτσι να προλάβουμε τη φωτογήρανση. Ο ρόλος του γιαουρτιού είναι να κάνει το δέρμα πιο φωτεινό, βελτιώνοντας τη συνολική του όψη.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Εφαρμογή: Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφάρμοσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και άφησε το να δράσει για περίπου 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Μάσκα γιαουρτιού με μπανάνα και μέλι
Μια εύκολη και ιδιαίτερα αποδοτική μάσκα! Ο συνδυασμός της μπανάνας με το γιαούρτι είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για το δέρμα του προσώπου. καθώς το μέλι κάνει την επιδερμίδα απαλή, η μπανάνα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και το γιαούρτι βοηθά στη σύσφιξη. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι απίστευτα απλή στην παρασκευή της καθώς χρειάζεται μόνο 3 υλικά, τα οποία βρίσκεις σε κάθε σπίτι.

Θα χρειαστείς:

Μισή κούπα πλήρες γιαούρτι
Μισή ώριμη μπανάνα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εφαρμογή: Λιώστε τη μπανάνα καλά με ένα πιρούνι και ανακατέψτε με το γιαούρτι και το μέλι ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια κάντε μια τελευταία πλύση με κρύο νερό για να κλείσετε τους ανοικτούς πόρους του δέρματος.

Μάσκα με αλόη και μέλι

Μια πολύ εύκολη μάσκα προσώπου και αρκετά αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος. Η συγκεκριμένη μάσκα αντιμετωπίζει την ξηροδερμία και χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι της σούπας τζελ αλόης
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για επιδερμίδες που τείνουν να ξεφλουδίζουν (προαιρετικό)

Εφαρμογή: Αναμείξτε τα υλικά και απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη να δράσει για 10 με 15 λεπτά και αφαιρέστε την ξεπλένοντας με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα με μαγειρική σόδα και μέλι
Η μάσκα αυτή είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το δέρμα του προσώπου. Η σόδα λειτουργεί καυστικά για την ακμή, ενώ έχει και λευκαντικές ιδιότητες που βοηθούν στην απαλλαγή από διχρωμίες ή κηλίδες. Το μέλι, όπως είπαμε και πιο πάνω, ενυδατώνει και κάνει την επιδερμίδα σας απαλή και πιο φωτεινή.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας νερό

Εφαρμογή: Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης μάσκα. Απλώστε σε καθαρό δέρμα και αφήστε να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Αμέσως μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με γάλα

Από τα αρχαία χρόνια το γάλα ήταν μια τροφή που λατρευόταν για τις θρεπτικές της ουσίες. Μέχρι και η Κλεοπάτρα λέγεται πως έκανε μπάνιο μέσα σε γάλα για να διατηρεί την επιδερμίδα της σφριγηλή και απαλή. Το γάλα προσφέρει ιδιαίτερα βαθιά ενυδάτωση και κάνει θαύματα για το δέρμα του προσώπου.

Θα χρειαστείς:

1/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
Νερό

Εφαρμογή: Φτιάξε ένα παχύρευστο μείγμα από το γάλα σε σκόνη και το νερό. Η ακριβής ποσότητα του νερού δεν αναγράφεται σε αυτή τη μάσκα. Θέλουμε όμως τα αποτέλεσμα να είναι μια παχύρευστη πάστα. Μόλις το φτιάξεις, άπλωσε το καλά σε στεγνό δέρμα μέχρι να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει ξέπλυνε με άφθονο νερό.