Ψηλοτάκουνα: 4 tips για να τα περπατήσεις άνετα!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζευγάρι όμορφα ψηλοτάκουνα!

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που τα έχουμε ανταλλάξει με τα αθλητικά μας ή ένα φλατ μποτάκι και ο λόγος είναι ότι δεν τα βολευόμαστε!

Τα ψηλά τακούνια συνήθως συνοδεύονται από πόνους στα πέλματα, τις φτέρνες ή ακόμη και τα δάχτυλα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουμε συνηθίσει να τα φοράμε σωστά!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να σε βοηθήσουμε να κάνεις το περπάτημα με τακούνια πιο εύκολο!

Δες εδώ τα 4 απαραίτητα tips:

Διάλεξε άνετα παπούτσια

Όλα τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και φυσικά και τα ψηλοτάκουνα! Μην επιλέξεις κάποιο ζευγάρι που σου στενεύει τα δάχτυλα ή που σε σφίγγουν πολύ τα λουράκια του. Η σωστή αγορά θέλει χρόνο! Ψάξε με την ησυχία σου προκειμένου να βρεις αυτό που θα σε βολεύει.

Βάλε βαζελίνη

Πριν τα φορέσεις, φρόντισε να βάλεις βαζελίνη πάνω στο παπούτσι, στα σημεία που έρχονται σε επαφή με το πόδι σου και είναι πιθανό να το ερεθίσουν, όπως το κούμπωμα στο λουράκι ή το άνοιγμα στο μεγάλο δάχτυλο αν είναι pip toe! Κάνε το ίδιο στις ραφές που ακουμπούν το πέλμα σου, για να αποφύγεις κοκκινίλες και τραυματισμούς.

Κάνε εξάσκηση

Η εξάσκηση είναι πολύ βασική για να είσαι εξοικειωμένη με το περπάτημα σε ψηλοτάκουνα! Φόρα το καινούργιο σου ζευγάρι, βάλε ένα βιβλίο στο κεφάλι σου και προσπάθησε να διανύσεις μια ευθεία, χωρίς να σου πέσει το βιβλίο. Με τον καιρό θα δεις ότι τα βήματα σου γίνονται πιο σταθερά και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ως εξάσκηση, προτείνεται και το κατέβασμα και ανέβασμα σκάλας με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θεωρείται από τα πιο δύσκολα πράγματα να κάνεις όταν φοράς ψηλά παπούτσια.

Προετοίμασε τα πόδια σου

Πριν φορέσεις τα αγαπημένα σου παπούτσια, κάνε μερικές διατάσεις για να προετοιμάσεις τα πόδια σου. Συγκεκριμένα, η Gwyneth Paltrow κάνει τις εξής:

Ξεκινά περνώντας τα δάχτυλα του χεριού της ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού. Κρατάει για λίγο έτσι και στη συνέχεια πιέζει προς τα κάτω. Για αυτή τη διάταση κάνει δέκα επαναλήψεις.
Ξαπλώνει ανάσκελα και περνά μία ζώνη από την καμάρα του ποδιού. Τεντώνει το πόδι στον αέρα κρατώντας τη ζώνη από τις δύο άκρες και αφήνει το άλλο πόδι ίσιο να ακουμπάει κάτω. Κρατάει για λίγα λεπτά έτσι και επαναλαμβάνει με το άλλο πόδι. Για αυτή τη διάταση κάνει 5 επαναλήψεις στο κάθε πόδι.