5 συμβουλές για να κάνεις σωστό πεντικιούρ!

Η φροντίδα των ποδιών τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να αμελείς!

Τα πέλματα μας χρειάζονται τακτική περιποίηση καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου για να έχουν μια υγιή όψη και για να αποφύγουμε τις σκληρύνσεις, τους κάλλους και τις μυκητιάσεις που μας ταλαιπωρούν.

Παρακάτω σου συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα βήματα για την πιο σωστή περιποίηση ποδιών στο σπίτι!

Δες τα 5 πιο χρήσιμα tips για το πετικιούρ εδώ:

Καθάρισε σωστά

Φρόντισε να μην έχεις αφήσει υπολείμματα από προηγούμενα βερνίκια στα νύχια σου, όταν ξεκινάς να τα περιποιηθείς. Επέλεξε ένα προϊόν χωρίς καθαρή ακετόνη, για να αποφύγεις να προκαλέσεις ξηρότητα!

Μούλιασε σε χλιαρό νερό

Βύθισε τα πόδια σου για ένα 10λεπτο σε χλιαρό νερό για να βοηθήσεις κάλλους και σκληρύνσεις να μαλακώσουν, ώστε να τα απομακρύνεις ευκολότερα. Επιπλέον θα σε χαλαρώσει μετά από μια κουραστική ημέρα!

Αγάπησε τη ράσπα

Χρησιμοποίησε τη για να αφαιρέσεις τις σκληρύνσεις σου, τρίβοντας απαλά τα προβληματικά σημεία. Η συχνότητα χρήσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος!

Κάνε ένα καλό Scrub

Μια καλή απολέπιση θα βοηθήσει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει το δέρμα στις φτέρνες σου απαλό. Μια με δύο φορές την εβδομάδα, θα σου χαρίσουν μια ανανεωμένη επιδερμίδα!

SOS! Ενυδατική
Ίσως το πιο βασικό κομμάτι της περιποίησης! Μην αμελείς να ενυδατώνεις τα πέλματα σου με μια καλή ενυδατική κρέμα για λείο αποτέλεσμα.