3 λόγοι για να μην ξανακοιμηθείς ποτέ βαμμένη!

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην περιποίηση του προσώπου μας είναι και η αφαίρεση του μακιγιάζ μας πριν πάμε για ύπνο.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να ακολουθούμε αυτή τη ρουτίνα πριν κοιμηθούμε; Με ποιους τρόπους κάνει κακό στο δέρμα μας όταν αφήνουμε επάνω το μακιγιάζ μας;

Δες 3 λόγους για να κόψεις αυτή την κακιά συνήθεια:

-To δέρμα μας, όπως ακριβώς και το σώμα μας, χρειάζεται ξεκούραση, την οποία δεν μπορεί να έχει όταν το βαραίνουν τόσα προϊόντα. Επιπλέον, πάνω στο μακιγιάζ μας, κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται ρύποι, οι οποίοι επηρεάζουν την παραγωγή κολλαγόνου και προκαλούν έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα να γεμίζουμε σπυράκια.

-Αν δεν αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών είναι πολύ εύκολο να προκληθούν μαύροι κύκλοι, ρυτίδες, ακόμα και μολύνσεις από τα μικρόβια που μαζεύονται.

-Αφήνοντας το κραγιόν στα χείλη μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να τα αφυδατώσει και να τα ξηράνει με αποτέλεσμα να σκάσουν και να ξεφλουδίσουν.

Extra tip: Μην παραμελήσεις τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σου πριν κοιμηθείς αλλά και μόλις ξυπνήσεις. Ολοκλήρωσε την περιποίηση με την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα και θα νιώθεις το δέρμα σου ανανεωμένο και ξεκούραστο.