Δύσκολες ώρες για τον Σπύρο Φωκά

Ποιες οι δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο για τον Σπύρο Φωκά;

Δύσκολες στιγμές για τον Σπύρο Φωκά. Τα χρέη σύμφωνα με τη σύζυγο του τον οδήγησαν στο νοσοκομείο.

Ο ηθοποιός ζει τα τελευταία χρόνια στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας μαζί με την σύζυγο του Λίλιαν, αλλά τόσο χρέη προς την Εφορία όσο και το γεγονός ότι έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι τους, επιβάρυναν την υγεία του Σπύρου Φωκά με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας ηθοποιός ένιωσε δυσφορία και έντονους πόνους στην καρδιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους επί ένα εικοσιτετράωρο, με τους γιατρούς να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Η σύζυγός του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν, ανέφερε στην Espresso:

«Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα τόσο με την ΔΕΗ όσο και με την Εφορία. Ο Σπύρος πρώτη φορά στην ζωή του έπειτα από επίμονες προσπάθειες πήρε πνευματικά δικαιώματα από τις τόσες ταινίες που είχε παίξει στον ιταλικό κινηματογράφο. Ωστόσο, επειδή χρωστούσε στην Εφορία, όλα αυτά τα λεφτά παρακρατήθηκαν. Αποτέλεσμα, να μην έχουμε ούτε ένα ευρώ να ζήσουμε, αλλά και να πληρώσουμε το ρεύμα, οπότε η ΔΕΗ το έκοψε.»

Και τόνισε στον Νίκο Νικόλιζα:

«‘Όλα αυτά δημιούργησαν στεναχώρια, δυσφορία και πόνους στην καρδιά στον Σπύρο μου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Το ποσό που χρωστούσαμε ήταν 1.500 ευρώ, ωστόσο βάζαμε κάθε μήνα κάποια χρήματα. Όμως η υπηρεσία της ΔΕΗ θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα. Δεν είχαμε ούτε φως ούτε ψυγείο ούτε έναν ανεμιστήρα για να αισθάνεται ο Σπύρος καλά.»

Ωστόσο στο τέλος με παρέμβαση δικηγόρου συνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι του αγαπημένου Σπύρου Φωκά αλλά τα πνευματικά δικαιώματα από τον ιταλικό κινηματογράφο είναι πλέον κρατικά έσοδα.