Ενυδάτωση σώματος: Τα 4 καλύτερα tips για τη χειμερινή φροντίδα σου!

Η αλήθεια είναι ότι κάθε καλοκαίρι δίνουμε μεγάλη προσοχή στη φροντίδα του σώματος μας, μιας που ιδιαίτερα τα πόδια μας είναι εκτεθειμένα για μεγάλο μέρος της ημέρας με τα κοντά φορέματα και τα sexy shorts!

Ωστόσο, με το που αρχίζουν σιγά σιγά και πέφτουν οι θερμοκρασίες, αρχίζουμε όλοι και παραμελούμε την τακτική ενυδάτωση και γενικά την περιποίηση μας, αφού οι… πολλές στρώσεις ρούχων καλύπτουν μέχρι και το τελευταίο εκατοστό δέρματος!

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σε προλάβουμε και να μην κάνεις και φέτος το ίδιο λάθος! Με τα παρακάτω απλά και εύκολα tips θα καταφέρεις να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και απαλό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Body butter

Τους μήνες που οι θερμοκρασίες μειώνονται αισθητά, προτίμησε ένα body butter αντί για μια λοσιόν σώματος. Οι απλές ενυδατικές κρέμες δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα body butters, καθώς τα τελευταία λόγω της παχύρρευστης υφής τους δρουν σε βάθος και θρεέφουν την ξηρή επιδερμίδα.

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Ένα καλό scrub αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και απομακρύνει την αφυδατωμένη όψη της επιδερμίδας σου! Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να χαρίσουν στο σώμα σου μεταξένια υφή. Αν δεν έχεις ήδη ένα scrub, ανάμειξε ζάχαρη και ελαιόλαδο σε ένα μπολ και… μόλις απέκτησες!

Άλλαξε σφουγγάρι

Τα σφουγγάρια σώματος μπορούν πολύ εύκολα να αποτελέσουν εστίες μικροβίων για αυτό φρόντιζε να κάνεις συχνή αντικατάσταση. Για την ακρίβεια, τα σφουγγάρια φτιαγμένα από τούλι θέλουν αλλαγή κάθε περίπου 3 εβδομάδες, ενώ τα απλά σφουγγάρια θέλουν κάθε 6 εβδομάδες!

Μην ξεχνάς το νερό

Η εσωτερική ενυδάτωση είναι το ίδιο σημαντική με την εξωτερική! Φρόντισε να πίνει τουλάχιστον 2 με 3 λίτρα νερό καθημερινά και εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά! Απέφυγε συμπυκνωμένους χυμούς και αναψυκτικά με ζάχαρη και προτίμησε ροφήματα με γλυκαντικά!