Pilates: 4 λόγοι για να ξεκινήσεις στην καραντίνα!

Η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι στο σπίτι είναι τώρα! Ευκαιρία να προσφέρουμε τον εαυτό μας μερικές ώρες προπόνησης ώστε να βελτιώσουμε την υγεία μας αλλά και την εμφάνιση μας, αλλά και για να ενισχύσουμε τη θετική μας διάθεση και την καλή μας ψυχολογία!

Οι pilates είναι ένα είδος γυμναστικής κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και ενδείκνυται για άτομα που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικούς πόνους. Γιατί όμως να τις επιλέξεις ως προπόνηση; Τι σου προσφέρουν;

Δες 4 λόγους για να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας:
Ευλυγισία: Οι pilates είναι ιδανικές για να αυξήσουν την ευλυγισία σου αλλά και τη στάση του σώματος σου!
Ανακούφιση: Η συγκεκριμένη προπόνηση θα σε ανακουφίσει από πόνους της πλάτης, της μέσης, του αυχένα αλλά και των ποδιών.
Ευεξία: Η γυμναστική γενικότερα είναι γνωστό ότι προσφέρει ευεξία, καλή διάθεση και ταυτόχρονα σε απαλλάσσει από το στρες και το άγχος.
Γνώση: Οι pilates είναι η ιδανική γυμναστική για να γνωρίσεις το σώμα σου και να μάθεις να το ”ακούς”, καθώς δίνει έμφαση στις αναπνοές και συγκεντρώνεται στις κινήσεις.

Πότε να μην επιλέξεις τις pilates για γυμναστική:
Ενδυνάμωση: Η συγκεκριμένη προπόνηση δεν θεωρείται ιδανική αν έχεις ως στόχο την αύξηση της δύναμης σου.
Φυσική κατάσταση: Οι pilates θεωρούνται αναερόβια άσκηση, επομένως αν θέλεις να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση δεν θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα.
Σφριγηλότητα: Αν ψάχνεις ένα είδος γυμναστικής που θα κάνει πιο σφιχτό το σώμα σου, επέλεξε προπόνηση με αντιστάσεις.