Τι να φας μετά την προπόνηση: 5 ιδέες για εύκολα σνακ!

Έχεις μόλις τελειώσει μια εξαντλητική προπόνηση και θες να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό αλλά δεν ξέρεις τι να φας;

Παρακάτω θα βρεις γεύματα που σου προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου, για να έχει μια καλή ανάρρωση.

Δες τις 5 γευστικές προτάσεις εδώ:

Μπέργκερ

Φυσικά μιλάμε για σπιτικά μαγειρεμένα υλικά και όχι έτοιμο από το κοντινό μπεργκεράδικο. Το μπιφτέκι θα σου δώσει την απαραίτητη πρωτεΐνη που χρειάζονται οι μύες σου για να αποκατασταθούν και το ψωμί είναι ο απαραίτητος υδατάνθρακας για να έχει το σώμα σου ενέργεια. Οποιοδήποτε λαχανικό όπως μαρούλι, ντομάτα ή κρεμμύδι είναι καλοδεχούμενο. Προσοχή στη σως! Προτίμησε μουστάρδα και όχι μαγιονέζα ή κέτσαπ.

Τορτίγια με κοτόπουλο

Από τις πιο νόστιμες πηγές πρωτεΐνης το κοτόπουλο, μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τυρί χαμηλών λιπαρών, αγγούρι και ντομάτα για να σου προσφέρει σε ένα γρήγορο και απλό γεύμα όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη μετά την προπόνηση.

Γιαούρτι με φρούτα

Ιδανική επιλογή, ειδικά για το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται και χρειαζόμαστε κάτι να μας δροσίσει! Την απαραίτητη πρωτεΐνη  για του μύες σου θα τη βρεις στο γιαούρτι, ενώ τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Extra bonus? Θα κατευνάσουν τη θέληση σου για γλυκό, λόγω των φυσικών σακχάρων που περιέχουν.

Εναλλακτικό παγωτό

Ποιος είπε ότι το παγωτό δεν μπορεί να είναι υγιεινό; Πρόσθεσε σε ένα μπλέντερ λίγο φρέσκο γάλα, 1 scoop πρωτεΐνη σοκολάτα, κατεψυγμένη μπανάνα, φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο επιθυμείς και το παγωτό σου είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν!

Τοστ με αυγό

Τα βραστά αυγά είναι εύκολα, γρήγορα και πολύ απλά στο μαγείρεμα τους. Επίσης αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης. Βάλε τα σε ένα τοστ με μια φέτα γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών και έχεις αυτόματα ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα για μετά τη προπόνηση.