Ψαλίδα: 4 tips για να προλάβεις την εμφάνιση της!

Η ψαλίδα είναι ίσως από τα πιο μισητά πράγματα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα των μαλλιών μας -μαζί με με την πιτυρίδα αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο! Η εμφάνιση της συνήθως καταστρέφει παρέα με τη διάθεση μας και ένα όμορφο χτένισμα, αφού κάνει τις άκρες μας να φαίνονται ταλαιπωρημένες και απεριποίητες.

Παρακάτω θα βρεις τα 4 tips που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις την ψαλίδα στα μαλλιά σου και να διατηρήσεις την υγιή όψη τους!

Άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά

Το ξέρω ότι τους χειμωνιάτικους μήνες είναι δύσκολο να μην χρησιμοποιήσεις σεσουάρ, όμως πίστεψε με αν αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά αποφεύγεις την αφυδάτωση της τρίχας, άρα και την εμφάνιση ψαλίδας!

Αγόρασε ένα ενυδατικό λαδάκι

Στην αγορά θα βρεις πληθώρα προϊόντων, ειδικά για την ενυδάτωση των μαλλιών σου! Εφάρμοσε το σε βρεγμένα μαλλιά πριν από το styling ή σε στεγνά για να αποφύγεις το φριζάρισμα! Θα θρέψει σε βάθος την τρίχα προλαμβάνοντας την εμφάνιση της ψαλίδας!

Πες ναι στα leave-in προϊόντα

Καλό και το conditioner, τέλεια και η μάσκα μαλλιών αλλά σαν τα leave-in προϊόντα δεν έχει! Άπλωσε μια μικρή ποσότητα leave-in ελαφριάς σύστασης στις βρεγμένες άκρες σου, για να αποτρέψεις την αφυδάτωση της τρίχας σου και χτένισε καλά!

Προσοχή στη βούρτσα

Δώσε μεγάλη προσοχή στη βούρτσα που θα διαλέξεις, ώστε να μην ”τραυματίζεις” την τρίχα σου στο χτένισμα. Μια βούρτσα με ελαστικά δοντάκια σιλικόνης είναι ιδανική, ενώ καλό θα ήταν αποφύγεις τα πλαστικά δοντάκια που τείνουν να ”σπάνε” τις λεπτές τρίχες.