Ερεθισμοί μετά το ξύρισμα; 3 τρόποι να τους αντιμετωπίσεις!

Η αποτρίχωση με ξυραφάκι είναι μια διαδικασία που για τις περισσότερες γυναίκες είναι αρκετά επίπονη, καθώς συνήθως καταλήγουμε με διάφορα κοψίματα ή ερεθισμούς.

Ευτυχώς όμως για εμάς, υπάρχουν τρόποι να ανακουφίσουμε το ερεθισμένο δέρμα, εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα!

Παρακάτω θα βρεις 3 τρόπους να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις κοκκινίλες και να αποκτήσεις μια επιδερμίδα λεία και απαλή!

Ασπιρίνη

Οι ιδιότητες της ασπιρίνης είναι θαυματουργές για το ερεθισμένο δέρμα! Διάλυσε 5 ασπιρίνες μέσα σε λίγο νερό για να φτιάξεις μια πάστα και πρόσθεσε μέσα στο μείγμα λίγο μέλι. Άπλωσε το στα πόδια σου και άφησε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και επανέλαβε 3 φορές την εβδομάδα.

Αντιβιοτική κρέμα

Μια αντιβιοτική κρέμα, όπως η fucidin, θα βοηθήσει το δέρμα σου να ηρεμήσει από κοκκινίλες και σπυράκια μετά το ξύρισμα. Άπλωσε μια γενναία ποσότητα στο δέρμα σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί. Επανέλαβε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα -πρωί και βράδυ- για 5 ημέρες.

Φακελάκια τσαγιού

Βράσε μερικά φακελάκια τσαγιού και άφησε τα να κρυώσουν. Μετά το ξύρισμα, τρίψε ελαφρά την ερεθισμένη περιοχή με το τσάι για μερικά λεπτά. Μην το ξεβγάλεις με νερό. Το τσάι θα λειτουργήσει καταπραϋντικά στην επιδερμίδα σου!