Τα 4 απαραίτητα tips για να καταπολεμήσεις την ψαλίδα!

Η ψαλίδα εμφανίζεται στα μαλλιά όταν η κεράτινη στοιβάδα που περικλείει την τρίχα καταστρέφεται! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να φθείρονται και κατά συνέπεια να σπάνε.

Αν θέλεις να αποφύγεις την εμφάνιση της, μπορείς να εφαρμόσεις τα παρακάτω χρήσιμα tips για να βελτιώσεις την όψη της τρίχας σου:

Ενυδάτωσε καλά τα μαλλιά σου!

Το βασικό βήμα στην διατήρηση της υγείας των μαλλιών σου είναι η ενυδάτωση! Όπως και το σώμα σου, έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται καθημερινή ενυδάτωση και ειδικά οι άκρες σου. Επέλεξε ένα προϊόν ελαφριάς σύστασης και χρησιμοποίησε το μετά το λούσιμο για να ”κλειδώσεις” την υγρασία της τρίχας.

Προσοχή στη θερμότητα!

Ξέρω ότι αγαπάς τα εργαλεία styling, όμως πρόσεχε ώστε η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 185 βαθμούς! Χρησιμοποίησε πάντα ένα προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας και φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι 100% στεγνά πριν προχωρήσεις στη διαδικασία. Αν είναι εφικτό, άφηνε τα να στεγνώνουν χωρίς τη χρήση σεσουάρ!

Συντήρησε το μήκος σου!

Προσπάθησε να μην χάνεις το μηνιαίο ραντεβού με τον κομμωτή σου για να διατηρήσεις την καλή υγεία των μαλλιών σου. Extra bonus? Θα δεις την τρίχα σου να μακραίνει πολύ γρηγορότερα!

Μην πειράζεις τα μαλλιά σου!

Το ξέρω ότι -ειδικά εσύ που έχεις μακριά μαλλιά- μπαίνεις συνέχεια στον πειρασμό να ”παίξεις” μαζί τους! Αυτό όμως σπάει την τρίχα σου και δημιουργώντας ψαλίδα στις άκρες σου!