5 Διαχρονικά tips για να έχεις πάντα υγιή μαλλιά!

Η φροντίδα των μαλλιών μπορεί να αποδειχτεί μια δύσκολη υπόθεση, ειδικότερα αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν ξοδεύουν αρκετό χρόνο για την περιποίηση τους!

Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά διαχρονικά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την καλή υγεία των μαλλιών σου, ακόμη και αν δε θέλεις να ασχοληθείς και πάρα πολύ μαζί τους.

Δες παρακάτω τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις όμορφα και λαμπερά μαλλιά.

Διάλεξε σωστά το σαμπουάν σου

Το σαμπουάν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη φροντίδα των μαλλιών σου! Επέλεξε ένα ειδικό για την τρίχα σου, που να μην περιέχει χημικά! Εννοείται δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάς και το conditioner, το οποίο θα ενυδατώσει σε βάθος και θα θρέψει την τρίχα σου.

Άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά

Το ξέρω ότι είναι μια βαρετή διαδικασία, ειδικά το χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές! Πίστεψε με όμως, η μεγάλη θερμότητα από το πιστολάκι μόνο καλό δεν κάνει στα μαλλιά σου. Σκούπισε ταμποναριστά, με μια βαμβακερή πετσέτα μετά το λούσιμο, και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Ενυδάτωσε με προσοχή

Η καλή ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σου. Επέλεξε ένα ενυδατικό λαδάκι, το οποίο θα εφαρμόζεις, μετά το μπάνιο, στις άκρες σου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ ώστε να απορροφηθεί καλύτερα.

Μην κάνεις πολύ styling

Φρόντισε τις ημέρες που δεν έχεις κάποιο σημαντικό meeting ή κάποιο επίσημο ραντεβού, να αφήνεις τα μαλλιά σου να ξεκουράζονται από ψαλίδια για μπούκλες, πρέσες ισιώματος, σφιχτά λαστιχάκια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα ταλαιπωρεί. Δοκίμασε να τα στιλιζάρεις με κάποια hair clips ή scrunchies που δε θα φθείρουν την τρίχα.

Κουρέψου συχνά

Μια φορά το μήνα ή το δίμηνο, ανάλογα πόσο γρήγορα μακραίνει το μαλλί σου, είναι ο ιδανικός χρόνος για κούρεμα! Όσο το αμελείς τόσο οι άκρες σου ταλαιπωρούνται, δίνοντας μια συνολική εικόνα θαμπών και άτονων μαλλιών. Extra bonus? Τα μαλλιά σου θα μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι!