Μαρία Αστραδενή Σκούρτα: Ποια η vegan καλεσμένη του #mesanyxta που εξόργισε τους τηλεθεατές

Ποια είναι η Μαρία Αστραδενή Σκούρτα, που εξόργισε τους τηλεθεατές στην εκπομπή Μεσάνυχτα;

Η αυστηρή χορτοφαγία ή αλλιώς βιγκανισμός ήταν το θέμα συζήτησης στο «Μετά τα Μεσάνυχτα» της Τετάρτης.

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς και η ακτιβίστρια Μαρία Αστραδενή Σκούρτα μίλησαν για την απόφασή τους να «κόψουν» το κρέας αλλά και την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους ανθρώπους υπέρ του κινήματος vegan.

«Ήταν ηθικοί λόγοι. Ήταν σαν να έφαγα μια σφαλιάρα και συνειδητοποίησα τι κάνω. Είπα μέσα μου “πως μπορώ και διαχωρίζω μέσα μου τα ζώα σε κατοικίδια και τροφή;

Δεν έβρισκα ποιοτική διαφορά ανάμεσα στη γατούλα και το σκυλάκι με το κατσικάκι και το γουρουνάκι ή το μοσχαράκι που τρώω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Η Ελεονώρα Μελέτη μοιράστηκε με τους καλεσμένους της και τους τηλεθεατές της εκπομπής της τη δική της εμπειρία όταν η ίδια ενώ ήταν vegeterian πριν μείνει έγκυος, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ξεκίνησε και πάλι να τρώει κρέας.

Η Μαρία Αστραδενή Σκούρτα απευθυνόμενη στην παρουσιάστρια είπε: «Έχεις παιδί. Δεν το μεγαλώνεις σύμφωνα με τις αρχές σου; Σύμφωνα με αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό και ηθικό; Είσαι μάνα.

Πως θα σου φαινόταν εάν σε βίαζαν, εγκυμονούσες 9 μήνες, γεννούσες, σού έκλεβαν το παιδί, σού χορηγούσαν αντικαταθλιπτικά, σού έκλεβαν και το γάλα και μετά από τέσσερα χρόνια αυτής της μίζερης και βασανιστικής ζωής σε “έχωναν” στο φορτηγό, σε οδηγούσαν στο σφαγείο, σε κρέμαγαν ανάποδα και σε σκότωναν. Αυτό δεν αξίζει σε καμία γυναίκα, σε καμία μάνα σε όποιο είδος κι αν ανήκει».

Η ακτιβίστρια Μαρία Αστραδενή Σκούρτα τέλος, σχολίασε επίσης πως τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική αποτελούν «αγαπημένους τόπους» για δράση, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως οι ακτιβιστές που κάνουν διασώσεις και πιο παρεμβατικό ακτιβισμό θεωρούνται τρομοκράτες στις ΗΠΑ!