Ακμή: Αντιμετώπισε τη με 5 φυσικούς τρόπους!

Η ακμή είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες.

Με μια γρήγορη ματιά όμως στο παρακάτω άρθρο θα δούμε πως η φύση έχει τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της!

Εμείς συγκεντρώσαμε τους 5 καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση των ενοχλητικών σπυριών.

Δοκίμασε τους και πες μας ποιος λειτούργησε για σένα:

Μάσκα προσώπου από γιαούρτι και αγγούρια
Το αγγούρι περιέχει ασκορβικό οξύ το οποίο είναι άκρως αποτελεσματικό όσον αφορά δερματολογικά προβλήματα και οιδήματα, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, είναι η κατάλληλη για την ενυδάτωση τους δέρματος. Ανακάτεψέ τα καλά και άπλωσε το μείγμα στην πάσχουσα περιοχή. Ξέβγαλε μετά από 15 λεπτά.

 Μέλι και λεμόνι
Ένας από τους πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικούς τρόπους φυσικής αντιμετώπισης της ακμής είναι ο συνδυασμός του λεμονιού με το μέλι. Κόψτε μια φέτα λεμόνι, αλείψτε τη με μέλι και βάλτε τη στο πρόσωπό σας. Εναλλακτικά κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με μέλι και σταγόνες λεμονιού απευθείας πάνω στα σημαδάκια. Θα διαπιστώσετε άμεσα την ευεργετική τους δράση, καθώς ενυδατώνουν το δέρμα και την ίδια στιγμή ξηραίνουν τα σπυράκια της ακμής.

Πάγος
Το παγωμένο νερό κάνει θαύματα στη θεραπεία της ακμής, καθώς καταφέρνει να κλείσει τους ανοιχτούς πόρους και εμποδίζει τα βακτήρια να εισβάλλουν στο δέρμα σας. Τυλίξτε τα παγάκια σε μια πετσέτα και κρατήστε τα για 5 λεπτά επάνω στις πάσχουσες περιοχές. Επαναλάβετε όσο πιο τακτικά μπορείτε.

Ντομάτα
Η ντομάτα διαθέτει πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών που βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής και των εξανθημάτων, καθώς και στη συρρίκνωση των πόρων. Κόψτε μια ντομάτα σε λεπτές φέτες και απλώστε για περίπου 10-15 λεπτά σε καθαρό πρόσωπο. Εναλλακτικά μπορείτε να την πολτοποιήσετε και να την απλώσετε για περίπου μισή ώρα σε πρόσωπο και λαιμό. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Υγιεινή διατροφή
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μια από τις βασικές αιτίες της ακμής είναι η κακή διατροφή. Αποφύγετε λοιπόν την τακτική κατανάλωση ”γρήγορων γευμάτων (fast-food), τρώτε φρούτα και λαχανικά και μην αμελείτε να γυμνάζεστε! Οι τοξίνες που επιτρέπετε να μπουν στο σώμα σας, αργά η γρήγορα θα φανούν στο δέρμα και τον οργανισμό σας.