Τα 6 πιο χρήσιμα tips για την καλοκαιρινή φροντίδα των μαλλιών σου!

Το καλοκαίρι είναι η χειρότερη εποχή για τα μαλλιά μας, καθώς ο ήλιος, η ζέστη και η θάλασσα τα ταλαιπωρούν, τα αφυδατώνουν και τα κάνουν να φαίνονται ξηρά και θαμπά!

Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας λαμπερά και δυνατά καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου!

Δες τα 6 απαραίτητα tips:

Απόφυγε θερμές ηλεκτρικές συσκευές που επιβαρύνουν την τρίχα.

Κάποιες από αυτές είναι το πιστολάκι, η ισιωτική και το ψαλίδι για μπούκλες. Αν ωστόσο επιμένεις να χρησιμοποιείς μία τέτοια συσκευή άπλωσε μια μάσκα για μετά το λούσιμο και άφησέ την καθώς θα φτιάχνεις τα μαλλιά σου.

Απόφυγε να λούζεσαι με καυτό νερό τώρα το καλοκαίρι.

Προτίμησε χλιαρό γιατί η επιπλέον ζέστη του νερού αφυδατώνει και την τρίχα αλλά και το δέρμα του κεφαλιού σου.

Πριν βουτήξεις στη θάλασσα ή την πισίνα φρόντισε να βρέξεις τα μαλλιά σου.

Με αυτόν τον τρόπο η απορρόφηση του χλωριωμένου ή θαλασσινού νερού από τα μαλλιά σου θα είναι πολύ μικρότερη. Επιστρέφοντας λούσε αμέσως τα μαλλιά σου με ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού.

Φρόντισε να πίνεις άφθονο νερό.

Όπως και για τον οργανισμό σου έτσι και για τα μαλλιά σου είναι πολύ σημαντικό να μένεις ενυδατωμένη καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που το σώμα σου χάνει περισσότερα υγρά. 

Επέλεξε ενυδατικά σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες μαλλιών.

 Ιδανικά είναι αυτά με την ετικέτα αναδόμησης, ανανέωσης ή θρέψης, καθώς θα δώσουν λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά σου πολύ περισσότερο από κάποιο σαμπουάν όγκου ή για κανονικά μαλλιά.

 Κούρεψε τακτικά τις άκρες των μαλλίων σου.

Τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα τους καλοκαιρινούς μήνες και το φριζάρισμα είναι πολύ συχνότερο άρα το κούρεμα των άκρων βοηθάει στην ενδυνάμωση αλλά και στην αποφυγή της ψαλίδας. Ιδανικά ”καθάρισε” τις άκρες σου κάθε 6 με 8 εβδομάδες.