Απολέπιση: Γιατί είναι ώρα να τη βάλεις κι εσύ στη beauty routine σου

Η απολέπιση αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που μπορούμε να εντάξουμε στη ρουτίνα της περιποίησης του εαυτού μας!

Τόσο η απολέπιση του προσώπου όσο και του σώματος, παίζουν βασκό ρόολο στην όψη της επιδερμίδας μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο το δέρμα μας ανανεώνεται, διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα

Το scrub σε βοηθά να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα πιο γρήγορα και άμεσα και αφήνει το δέρμα σου λείο και απαλό, έτοιμο να “αναπνεύσει”.

Ένα καθαρό και απολεπισμένο δέρμα μπορεί να απορροφήσει σε βάθος την ενυδατική κρέμα, “φυλακίζοντας” έτσι την υγρασία για περισσότερη ώρα. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα σου δέχεται ευκολότερα όλα τα ωφέλιμα συστατικά που της παρέχεις!

Πως να κάνεις σωστή εφαρμογή;

Μετά το μπάνιο σου, χρησιμοποίησε ένα scrub σώματος και τρίψε με κυκλικές κινήσεις για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα όλο σου το σώμα. Στη συνέχεια ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Κάνε απαλό μασάζ σε όλο σου το σώμα από το στέρνο μέχρι τις πατούσες και επέμεινε στα σημεία που το δέρμα είναι πιο σκληρό, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες. Επέλεξε ενα προϊόν απολέπισης με χοντρούς κόκκους, σε αντίθεση με αυτό που επιλέγεις για το πρόσωπο.

Extra tip: Αν έχεις ξηρό δέρμα, δοκίμασε ένα προϊόν με περισσότερη περιεκτικότητα λάδι.